Cod roşu de inundaţii pentru comunele de pe Valea Şieului, Dumitriţa, Cetate şi Budacu de Jos!

 Populația a fost alertată prin sistemul RoAlert cu privire la Codul roșu de inundații  - valabil pana în 13.06.2019, 08.00  -  ce vizează comunele Șieu, Șieuț, Monor, Marișelu, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița. 

Au fost recomandate masuri de protecție, adăpostire, evacuare în zone înalte care oferă siguranță asupra persoanelor, animalelor și bunurilor. Recomandăm cetătenilor să nu se apropie de maluri și să nu încerce să traverseze cursurile de apă.

"În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În cazul în care sesizează persoane aflate în pericol, cetățenii trebuie să anunțe imediat echipajele de salvatori prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. 

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei și evitarea producerii unor acumulări în gospodării", informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5