COLEGIUL NAŢIONAL “LIVIU REBREANU” BISTRIŢA OBŢINE REZULTATE ONORABILE LA FAZA NAŢIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBĂ GERMANĂ

În perioada 1–5 februarie 2011, un grup de 10 elevi ai secţiei germane ce activează în cadrul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa (Miruna Mateiu şi Teodora Rus – clasa a VII-a, Cristiana Bilegan şi Tania Mucea – clasa a VIII-a, Abigail Rus – clasa a IX-a, Iulia Vlad – clasa a X-a, Mădălina Luca şi Toma Tudosă –clasa a XI-a şi Teodora Cozma şi Bianca Mucea – clasa a XII-a), însoţiţi de prof. Ioan Arcălean, a participat la faza naţională a Olimpiadei de limbă germană – maternă, ce a avut loc în acest an în municipiul Braşov.

Aproape 200 de participanţi din toată ţara, vorbitori de limbă germană, au sosit în localitatea de sub Tâmpa spre a-şi etala cunoştinţele. După cuvintele de bun-venit ale organizatorilor, reprezentaţi de prof. Georgeta Ţoţea (Inspector şcolar de specialitate) şi ale d-nei Christiane Cosmatu (Expert în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetări, Tineretului şi Sportului), alături de oficialităţi locale, tinerii au luat cunoştinţă de programul pregătit pentru următoarele zile.

Subiectele cu care s-au confruntat toţi concurenţii – diferenţiate pe ani de studii, evident – au fost compuneri deschise, având ca punct de pornire o imagine, menită să evidenţieze în primul rând cunoştinţele de limba germană, dar şi originalitatea, inventivitatea şi estetica participanţilor.

Până la afişarea rezultatelor, elevii au avut parte de un program complex (workshop-uri diverse, vizitarea Bisericii Negre, a Cetăţii Râşnov, a Peşterii Fundata, timp liber în Poiana Braşov şi la Patinoarul Olimpic), menit să lege şi să consolideze prietenii…

Comisia naţională, compusă din 14 membri (din partea bistriţenilor făcând parte d-na Domniţa Nistea, profesor de limba germană în cadrul C.N. “Liviu Rebreanu”), a avut o sarcină nu tocmai uşoară în stabilirea ierarhiei, toţi participanţii demonstrând o stăpânire bună şi foarte bună a limbii germane.

Prof. Ioan Arcălean

(C.N. “Liviu Rebreanu” Bistriţa)

Comentarii

14/02/11 17:45
Vizitator

nu au fost 200 de elevi..... doar 159!...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5