Colonelul Ovidiu Uifăleanu este noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”

Astăzi, 4 martie, a avut loc ceremonialul militar prilejuit de predarea – primirea comenzii Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan.”
Ceremonialul a fost condus de către comandantul Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, general de brigadă dr. Adrian Tonea, care a prezentat ordinele ministrului apărării naţionale care au stat la baza acestei activităţi.
Generalul de brigadă Dan – Florin Grecu a comandat marea unitate din luna iulie 2010 până în prezent, perioadă în care s-a încheiat cu succes o misiune importantă în teatrul de operaţii Afganistan, s-au desfăşurat multiple exerciţii naţionale şi internaţionale. Rezultatele brigăzii au fost apreciate constant cu calificative maxime de către eşaloanele superiore şi colaboratorii internaţionali.
Începând cu această dată, generalul de brigadă Dan – Florin Grecu va îndeplini funcţia de locţiitor pentru resurse în Statul Major General.
Colonelul Ovidiu Uifăleanu, împuternicit la comanda Brigăzii 81 Mecanizate, revine după 5 ani în garnizoana Bistriţa. Între 2006 – 2009 colonelul Ovidiu Uifăleanu a îndeplinit funcţia de comandant al Batalionului 812 Infanterie “Şoimii Carpaţilor” cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan, în anul 2007. Ultima funcţie îndeplinită de acesta a fost cea de locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” din Focşani.
În mesajul său, comandantul Diviziei 4 infanterie “Gemina”, general de brigadă dr. Adrian Tonea, a mulţumit generalului de brigadă Dan – Florin Grecu pentru activitatea desfăşurată şi a urat succes noului comandant, colonel Ovidiu Uifăleanu.
La activitate, alături de militarii marii unităţi, au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale, şefii structurilor din sistemul de apărare, siguranţă naţională şi ordine publică, alţi invitaţi.

OFIŢER CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA
Locotenent-colonel

Florin APĂFĂIAN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5