Computerul tomograf va ajunge săptămâna viitoare la spitalul din Năsăud. Un cardinal de la Vatican este aşteptat, alături de oficiali italieni, în 29 noiembrie!

Spitalul din Năsăud va primi, săptămâna viitoare, un computer tomograf, în urma unei donaţii de la o clinică medicală din Vatican, care urmează să fie dezafectată. Echipamentul, în valoare de aproximativ un milion de euro, a funcţionat pe parcursul a doi ani.

Donaţia a fost intermediată de fostul vicepremier Vasile Dâncu, originar din Runcu Salvei, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, Asociația Întreprinderilor Italiene din Cluj, prezidată de Camillo Torta, şi Viceconsulatul onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca.

Este o donaţie binevenită pentru spitalul din Năsăud. Încă de mpe vremea când domnul Dâncu era viceprim-ministru, i-am solicitat sprijinul pentru dotarea unităţii spitaliceşti din Năsăud. Ulterior, a apărut această oportunitate. La spital, pregătim sala unde va fi instalat computerul tomograf. Săptămâna viitoare ajunge transportul”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.

Un moment festiv este programat în data de 29 noiembrie, când va avea loc şedinţa Consiliului LocaL Năsăud. Este anunţată prezenţa unui cardinal de la Vatican, a viceconsulului Italiei la Cluj-Napoca, a preşedintelui Camillo Torta de la Asociaţia Întreprinderilor Italiene din Cluj, alături de prof. univ. dr. Vasile Sebastian Dâncu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]