Primarul Dorin Vlașin: Investițiile în sănătate, prioritate la Năsăud! Noul CT și un RMN, în dotarea Spitalului orășenesc "Dr. George Trifon"!

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, susţine că în ultimii ani s-au investit sume importante în reabilitarea și dotarea Spitalului orășenesc "Dr. George Trifon", urmărindu-se atât asigurarea serviciilor de calitate în secțiile spitalului, cât și atragerea de personal specializat.

De altfel, și în prezent sunt în derulare proiecte importante în aparatură, susținute guvernamental, iar un proiect major din fonduri europene va schimba complet perspectivele de dezvoltare a serviciilor medicale.

Pe lângă proiectul major de modernizare, dotare şi extindere a Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”, pentru care se va accesa o finanțare de peste 20 milioane euro, din fonduri europene, la Năsăud s-au găsit soluții pentru finanțarea achiziției unor echipamente de imagistică.

Astfel, prin amendamentul depus de deputatul Robert Sighiartău, a fost obținută o finanțare de 1.000.000 de lei pentru achiziția unui computer tomograf (CT). În plus, Ministerul Sănătății a aprobat o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 5.270 mii lei (aproximativ 1 milion euro), pentru Spitalul orășenesc ''Dr. George Trifon'', pentru achiziția de echipament și aparatură de înaltă performanță.

“La Spitalul Orășenesc „Doctor George Trifon”, lucrurile au evoluat extrem de mult. Chiar acum se montează noul Computer Tomograf. Am avut un CT primit prin donație, de la Vatican, și acum îl înlocuim cu unul nou, de ultimă generație. O echipă din Germania a venit în mod special să monteze acest computer tomograf. Suntem în procedură de licitație pentru  un RMN, care valorează undeva la un milion de euro. Avem și noi primăria cu finanțare de 600.000 RON, cam 120.000 euro, adică undeva la 10 %. Nici nu se poate altfel, la absolut orice obiectiv trebuie să ai cofinanțare, asta bineînțeles și după ce îți faci documentațiile”, a explicat  primarul Dorin Vlașin.

Aceste echipamente sunt necesare pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente, dar și pentru creșterea și îmbunătățirea calității actului medical oferit de unitatea medicală.
“Am spus mereu că investițiile în sănătate și educație sunt prioritare pentru administrația năsăudeană și ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea serviciilor oferite de Spitalul orășenesc "Dr. George Trifon", unitate medicală care deservește aproximativ 100 000 persoane din orașul Năsăud și mediul rural limitrof. Mulțumesc tuturor celor ce au susținut acest demers! Mulțumesc d-lui manager Daniel Marcu și întregului personal pentru colaborare și implicare! Doar împreună, cu încredere, colaborare și răbdare vom reuși să îmbunătățim condițiile de viață ale comunității năsăudene și să oferim acces facil la servicii de bază pentru cetățeni!", a declarat primarul Dorin Vlașin.

Numai în ultimii trei ani și jumătate, Spitalul Orășenesc Năsăud a fost dotat cu aparatură și echipamente medicale moderne, din fonduri guvernamentale și europene, printre care o stație de producere a oxigenului medicinal, o lampă de operație, un ecograf cu trei sonde - din care una digitală, o stație de sterilizare, 36 de paturi pentru pacienți - cu noptieră și suport perfuzie, incubator pentru transport, concentratoare de oxigen, console gaze medicale, electrocardiograf portabil, monitor funcții vitale și trei defibrilatoare.

De asemenea, în anul 2021, Primăria Năsăud, împreună cu A. D. I. Spitalul Orășenesc Năsăud și Asociația Alături de Oameni din Cluj Napoca au reabilitat complet Secția de Pediatrie, aceasta devenind una dintre cele mai moderne din județ, cu spații de joacă, picturi pe pereți, televizoare și aparatură la standarde înalte și reamenajarea curții interioare. Un proiect important, de asemenea, a fost Eficientizarea energetică a Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, susținut din fonduri europene, dar și cel de dotări cu echipamente medicale performante, tot cu finanțare din fonduri nerambursabile.

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în atragerea fondurilor nerambursabile pentru modernizarea spitalului, colegilor primari din cele 23 de localități membre ale A.D.I Spitalul Orășenesc Năsăud, dar și personalului Spitalului Orășenesc "Dr. George Trifon", sub conducerea managerului Daniel Marcu, pentru profesionalismul lor!

Investițiile în sănătate continuă, deoarece sănătatea locuitorilor orașului Năsăud este o prioritate!", a mai spus primarul Dorin Vlaşin.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5