Primarul Dorin Vlașin: Investiții la spitalul năsăudean - RMN și CT - pentru servicii medicale de calitate!

Pentru primarul Dorin Vlașin, sănătatea este o prioritate, dovadă fiind investițiile pe care Primăria Năsăud le susține pentru Spitalul orășenesc "Dr. George Trifon". Pe lângă proiectul major de modernizare, dotare şi extindere a Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”, pentru care se va accesa o finanțare din fonduri europene, la Năsăud s-au găsit soluții pentru finanțarea achiziției unor echipamente de imagistică.
Astfel, prin amendamentul depus de deputatul Robert Sighiartău, a fost obținută o finanțare de 1.000.000 de lei pentru achiziția unui computer tomograf (CT). În plus, Ministerul Sănătății a aprobat o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 5.270 mii lei (aproximativ 1 milion euro), pentru Spitalul orășenesc ''Dr. George Trifon'', pentru achiziția de echipament și aparatură de înaltă performanță.
"Aparatura care se dorește a fi achiziționată de unitatea medicală este un aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Valoarea aparaturii este de 5 870 mii lei, din care 5 270 mii lei de la Ministerul Sănătății și 600 mii lei de la Primăria orașului Năsăud, care va asigura cofinanțarea de 10%. Acest echipament este necesar pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente, dar și pentru creșterea și îmbunătățirea calității actului medical oferit de unitatea medicală.
Am spus mereu că investițiile în sănătate și educație sunt prioritare pentru administrația năsăudeană și ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea serviciilor oferite de Spitalul orășenesc "Dr. George Trifon", unitate medicală care deservește aproximativ 100 000 persoane din orașul Năsăud și mediul rural limitrof.
Aparatul RMN va contribui la o mai bună evaluare imagistică a pacienților și evaluarea radiologică pulmonară a acestora, la diversificarea serviciilor medicale oferite de unitatea medicală, la creșterea și îmbunătățirea calității actului medical, dar și a activității personalului din unitatea medicală. De asemenea, va permite un acces mai rapid la diagnostic de specialitate.
Mulțumesc tuturor celor ce au susținut acest demers!
Mulțumesc d-lui manager Daniel Marcu și întregului personal pentru colaborare și implicare! Doar împreună, cu încredere, colaborare și răbdare vom reuși să îmbunătățim condițiile de viață ale comunității năsăudene și să oferim acces facil la servicii de bază pentru cetățeni!", declară primarul Dorin Vlașin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5