Computerul tomograf de la spitalul din Năsăud va fi pus în funcţiune în maximum şase luni

Managerul Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud, jr. Daniel Marcu, a anunţat că echipamentul de imagistică primit ca donaţie va fi pus în funcţiune în maximum şase luni. Computerul tomograf este acum depozitat la parterul spitalului, într-un spaţiu special.

         „În maximim şase luni de zile vor fi făcute toate demersurile pentru a putea fi pus în funcţiune. Avem nevoie de avizul de la CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare), un proiect pentru punerea în funcţiune, angajarea de personal. Era mare nevoie de acest echipament, pentru că pe arealul deservit de spital nu mai există un asemenea aparat. În secolul XXI, ar fi bine ca fiecare spital să aibăaşa ceva. Pacienţii erau nevoiţi săplece câtre alte clinici, să facă investigaţiile medicale la centre private”, a declarat Daniel Marcu.

         Managerul unităţii spitaliceşti a precizat că a avut deja o întâlnire cu un medic specialist, mizându-se pe o colaborare după punerea în funcţiune a CT-ului.

„Să sperăm că vom putea dezvolta spitalul pe viitor, să aibă o adresabilitate mai mare şi de ce nu şi un beneficiu financiar pentru noi”, a mai spus Daniel Marcu.

Spitalul năsăudean a primit un computer tomograf, în urma implicării Academiei Internazionale Mauriziana prin Eminența Sa, Cardinal Francesco Monterisi, Excelența Sa Marchizul don Fabrizio Mechi di Pontassieve, Baron de Salle și Nobil de Fiesole, Cav. Camillo Torta, Prorector Academia Internațională Maurițiană și Massimo Novali, consulul onorific al Italiei în Cluj-Napoca. Un sprijin esenţial a fost acordat şi de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla prin PSS. Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhial de Cluj-Gherla, prof. univ. dr. Vasile Dâncu, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin președintele Emil-Radu Moldovan.

         Cardinalul Francesco Monterisi, Marchizul Fabrizio Mechi, Cav.Camillo Torta, consulul onorofic al Italiei la Cluj – Massimo Novali, alături de fostul vicepremier Vasile Dâncu, primarul Mircea Romocea dar şi alţi invitaţi au fost la spitalul năsăudean pentru a puncta această donaţie extrem de necesară.

*** 

Cardinalul Francesco Monterisi: Sper să fie cât mai de folos acest aparat medical

         Cardinalul Francesco Monterisi a declarat, la finalul vizitei la Spitalul Orăşenesc „Dr. Georghe Trifon” din Năsăud că, pe de o parte, el a  primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, iar pe de altă parte a donat acest aparat medical.

„Sunt cei din Academia Mauriţiană care au făcut acest act şi permiteţi-mi să fac o urare membrilor echipei medicale din acest spital. Să fie cât mai de folos aparat, pentru sănătatea locuitorilor din oraşul Năsăud”, a declarat cardialul Monterisi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5