COMUNA PRUNDU BÂRGĂULUI PE DRUMUL EUROPEAN

După numai o jumătate de an de la instalarea în funcţie, Consiliul Local actual şi Ilie Avram, primarul comunei Prundu Bârgăului, se pot lăuda cu importante realizări obţinute în modernizarea şi europenizarea capitalei bârgăuane.

Există o bună înţelegere între consilierii locali şi executivul primăriei prundene, în privinţa stabilirii necesităţilor şi priorităţilor comunei, care au intrat pe un bun făgaş, urmând un calendar bine stabilit.

O primă problemă rezolvată a fost închiderea gropii de gunoi de la Susenii Bârgăului, iar reziduurile menajere sunt acum colectate şi duse la Bistriţa, urmând a se reabilita terenul şi folosirea lui într-un anume mod, care se va stabili.

Au fost date în folosinţă 3 noi poduri, în Vadul Secului, pe Valea Ciorii şi la Susenii Bârgăului.

A fost finalizat, cu ajutorul Asociaţiei Proprietarilor de Pădure “Bârgău – Călimani”, drumul spre “Tăşuleasa Social”, o dorinţă de decenii a locuitorilor bârgăuani.

Se află în stadiu de proiect executarea unor măsurători topografice şi a unor studii în vederea realizării a patru parcuri în cadrul comunei, precum şi modernizarea drumurilor comunale şi reabilitarea celor de hotar, având în vedere situaţia rămasă după lucrările de hiroconstrucţie, din toamna trecută.

Dorinţele primarului pentru noul an sunt multe, dar proiectele se realizează doar în funcţie de capacităţile financiare ale comunei, încă într-o situaţie neclară până la constituirea şi aprobarea bugetului pe anul 2009. Enumerăm câteva dintre principalele proiecte pentru anul 2009:

-modernizarea dispensarului uman din Prundu Bârgăului;

-reabilitarea Căminului Cultural din Susenii Bârgăului;

-electrificarea gospodariilor de pe raza comunei, din sectoarele Valea Ciorii, Dolinele şi Sărata, spatii unde curentul electric va deveni o realitate până la finele anului 2009, proiectul fiind depus şi aprobat de Guvern;

- modernizarea Stadionului Comunal Prundu Bârgăului;

- continuarea lucrărilor la viitorul sediu SMURD;

- reabilitarea sediului primariei şi a unor unităţi de învăţământ;

- reabilitarea spaţiilor verzi, prin realizarea pe raza comunei a patru parcuri, trei la Prund şi un altul la Suseni;

- modernizarea drumurilor comunale, prioritare fiind uliţele principale, pe o lungime de circa 15 km unde arterele interioare vor fi asfaltate;

- continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii actualului sediu al Primariei comunei Prundu Bârgăului, o clădire istorică din vremea Regimentului de Graniţă, aproape unică în judeţ, prin reactualizarea proiectului, având în vedere arhitectura veche de peste două secole, în deosebi a geamurilor în stil gotic, care au fost astupate în vremurile de restrişte, iar acum au fost redescoperite prin îndepărtarea zugrăvelilor vechi. Sunt necesare grupuri sanitare corespunzătoare şi moderne, atât la parter cât şi la etaj, iar cele din curtea exterioară, desfiinţate. Realizarea unei parcări şi a unui parc, european, în jurul clădirii reabilitate;

- mutarea pieţei agroalimentare într-un perimetru care va servi perfect acestei destinaţii.

Dorim mult succes noii administraţii a comunei Prundu Bârgăului !

Comentarii

22/02/11 15:22
Vizitator

NO am vazut emisunea miss fata de la tara si aveti fete tare frumose pe acolo si sincer as veni sa imi aleg si eu una daca se poate. SUNT un tanar din ALEXANDRIA JUD.TELEROMAN si vroiam sa va intreb cum ajubg la dvs la comuna poate imi gasesc vreo fata faina pe acolo. VA multumesc anticipat
si astept un sms pe adress de mess [email protected]

06/05/09 16:57
Vizitator

Domnilor, scrieţi tare frumos despre proiectele edililor locali ai comunei,ceea ce in mod evident ne bucură şi totodată ne dă speranţe intr-un viitor mai bun pentru noi,locuitorii de rând .
Este însă ceva care mă "roade" de ceva vreme: nu prea am văzut prin mediul virtual prezentarea potenţialului turistic al zonei ( nici măcar o prezentare mai de "Doamne-ajută" ) .
Ce-aţi spune dacă v-aş sugera să încercaţi să faceţi acest lucru (într-un mediu virtual , bineînţeles ) ,mai ales că ar fi în folosul nu numai al comunei şi al zonei ci şi în al întregului judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5