Noi drumuri asfaltate, Centru medico-social, Centru cultural, grădiniţă, parc, ANL, pe agenda primarului Doru Crişan
Nu mai puţin de 11 proiecte se află în derulare pe agenda primarului Doru Crişan. După cum ne informează edilul comunei Prundu Bârgăului, s-a ajuns la nivelul III cu noua clădire a unităţii medico-sociale din Susenii Bârgăului, proiect de 3,3 milioane euro, în urma căreia 90 de locuri îi vor aştepta pe cei aflaţi în suferinţă. Tot la Susenii Bârgăului, se lucrează la drumul care face legătura cu Mijlocenii Bârgăului, ultimul strat de asfalt va fi turnat săptămâna aceasta, astfel încât se vor închide lucrările de asfaltare pe partea stângă a DN 17, toate uliţele fiind în momentul de faţă asfaltate în comună. La Susenii Bârgăului se lucrează şi la canalizare, zilele acestea muncitorii aflându-se la porţiunea dintre calea ferată şi Sărata de Jos.
Vizavi de Primărie se înalţă noul sediu al GAL Bârgău – Călimani, proiect cofinanţat din fonduri europene în valoare de 170.000 euro care, până la finele anului, va aduce una dintre cele mai frumoase clădiri de pe Valea Bârgăului.
Noua grădiniţă cu program prelungit, finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în valoare de 491.000 lei, va aduce 120 de locuri pentru mai micii locuitori ai comunei, proiectul dorindu-se a fi finalizat până la debutul anului şcolar. De asemenea, se lucrează la noul amplasament al Pieţei Agroalimentare care va fi lângă Gara CFR, aproape de drumul spre Colibiţa, iar în centru, unde a fost târgul, va fi ridicată o şcoală modernă pentru clasele V-VIII.
În curs de finalizare este şi asfaltarea a 15 km de drumuri forestiere, proiect pe Măsura 125B, finanţat din fonduri europene cu 1,5 milioane euro.
În fosta Centrală de la blocurile de pe Baltă va fi amenajată o sală de sport, lucrându-se deja la aceasta din bugetul comunei. De asemenea, Primăria a achiziţionat clădirea lui Bâca, unde vor fi amenajate spaţii de birouri de închiriat, dar şi remiza primăriei. Tot Consiliul Local a cumpărat un teren în centrul comunei, aproape de râul Bistriţa, unde va fi amenajat un parc de recreere, cu promenadă, dar şi cu locuri de joacă, fiind la faza de licitaţie a acestui proiect în urma căruia se doreşte amenajarea unuia dintre cele mai frumoase parcuri din zonă.
Alt proiect, de 200.000 euro, este prin GAL, dorindu-se achiziţionarea unui utilaj complex (macara, maşină de spălat, de tuns iarbă), prima fază a licitaţiei având loc deja, însă nu s-a prezentat nimeni, primarul speră că vor fi firme interesate în tranşa a doua.
Acestea sunt 11 dintre cele mai importante proiecte care se derulează la Prundu Bârgăului, pentru noua grilă fiind pregătite alte nouă proiecte, amintind aici drumurile forestiere, comunale şi agricole, reabilitarea tuturor blocurilor din centru, ridicarea unui Centru Cultural, fiind deja la faza de licitaţie, joi edilul plecând pentru acest lucru la Bucureşti. De asemenea, blocul ANL a trecut de CT. Un lucru foarte important pentru comună este cadastrul general, fiind deja pregătit caietul de sarcini pentru licitaţii. Toate aceste proiecte vor intra cât de curând pe agendă, astfel încât, aşa cum am mai spus, după patru ani de mandat putem spune că primarul Doru Crişan, împreună cu Consiliul Local, au transformat comuna Prundu Bârgăului într-un mic orăşel.
Citiţi şi:
- Prundu Bârgăului, adevărat centru urban: asfaltul a cuprins toate străzile, Centru Multicultural, cu 1000 locuri, clădirea de la KM 0, transformată în Mall
- Investiții de peste 6 milioane euro, la Prundu Bârgăului, în ultimii ani. Proiecte curajoase, pentru 2016
- Finalizarea cadastrului general, a pistelor de cicliști, rețele de apă și canalizare, consorțiul școlar, prioritățile administrative ale primarului Doru Crișan
- Proiecte de 30 milioane euro, la Prundu Bârgăului. Primarul Doru Crişan: Reţeaua de gaze naturale şi dezvoltarea turistică, priorităţi pentru perioada următoare
- Două proiecte de asfaltare a străzilor, la Prundu Bârgăului, cu fonduri guvernamentale. Grădiniţa din Susenii Bârgăului, finalizată. Panouri fotovoltaice pentru şcoli, Primărie şi unitatea medico-socială
Adaugă comentariu nou