SINDICATUL ”ELECTRICA” BISTRITA

COMUNICAT DE PRESA

Sindicatul ”ELECTRICA” Bistrita , membru al Federatiei „UNIVERS”, organizatie reprezentativa la nivel de ramura energie electrica, petrol si gaze, avand membri de sindicat in Societatea Nationala Nuclearelectrica, S.C. Electrica SA si filialele sale, CN Transelectrica SA si filialele sale, SC Hidroelectrica SA si filialele sale, Grupul CEZ, Grupul E.ON, Grupul ENEL va informeaza ca in cadrul acestor societati exista un conflict social major determinat de nerezolvarea urmatoarelor probleme:

1. Anularea intentiei Ministerului Economiei de a constitui doua Companii Energetice Nationale in care sa fie incluse SN Nuclearelectrica, SC Hidroelectrica SA si filialele sale , SC Electrica SA si filialele sale.

2. Promovarea documentelor necesare pentru internalizarea serviciilor energetice in cadrul societatilor pe care le deservesc: SC Hidroelectrica SA, CN Transelectrica si SC Electrica SA.

3. Reorganizarea Filialei de Intretinere si Servicii Energetice „Electrica Serv” SA prin internalizarea SISE Muntenia Nord, SISE Transilvania Nord si SISE Transilvania Sud in societatile comerciale de distributie pe care le deservesc, respectiv organizarea ca societati comerciale ale SISE Muntenia Sud, SISE Oltenia, SISE Banat, SISE Dobrogea la nivelul Electrica SA si finantarea programului de restructurare a acestei filiale.

4. Lipsa de implicare a Ministerului Economiei in urmarirea asigurarii calitatii serviciului public de transport si distributie de catre operatorii din sistem fapt care aduce grave prejudicii salariatilor si consumatorilor de energie electrica.

5. Vanzarea pachetului de pana la 10 % din actiuni de la SC Electrica SA din societatile de distributie si furnizare a energiei electrice, privatizate cu grupurile CEZ, ENEL, E.ON, catre salariati, membri Consiliilor de Administratie si pensionari proveniti din SC Electrica SA si filialele sale.

Avand in vedere faptul ca problemele sesizate in repetate randuri nu

si-au gasit rezolvarea pana in prezent, va informam ca Sindicatul ”Electrica” Bistrita a transmis prefecturii Bistrita-Nasaud , domnului prefect Cristian FLORIAN o nota de protest , pentru a fi transmisa catre Guvernul Romaniei si Ministerului Economiei , iar in functie de raspunsurile pe care le vom primi luam in calcul organizarea unor actiuni de protest la sediul prefecturii . In acelasi timp , Federatia ”Univers” va organiza pichete de protest la sediul societatii Electrica SA Bucuresti si la Ministerul Economiei , in fiecare zi de miercuri incepind cu data de 28.10.2009 .

Presedinte sindicat

Silviu NAN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5