Sindicaliştii de la Electrica au ieşit în stradă

Sindicaliştii de la Electrica au pichetat, ieri, Instituţia Prefectului.. Acţiunea iniţiată la nivel naţional de federaţia ,,Univers" nu a mobilizat la Bistriţa, decât 30 de membri de sindicat.

Sindicaliştii din energie cer ca Ministerul Economiei să oprească înfiinţarea celor două Companii Energetice Naţionale, în care să fie incluse Nuclearelectrica, Hidroelectrica şi filialele sale. Angajaţii Electrica şi-au exprimat nemulţumirea faţă de vânzarea pachetului de până la 10% din acţiuni de la Electrica către salariaţi, membri Consiliilor de Administraţie şi pensionarii proveniţi din rândurile angajaţilor. Mai mult oamenii spun că nu au fondurile necesare pentru intervenţiile de specialitate.

Alte revendicări se referă la vânzarea pachetului de până la 10% din acţiuni de la SC Electrica SA din societăţile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice către salariaţi, membrii Consiliilor de Administraţie şi pensionari proveniţi din rândurile angajaţilor SC Electrica SA şi filialele sale.

Sindicaliştii spun că acţiunile de protest vor continua la sediul Prefecturii, în fiecare miercuri, până la soluţionarea problemelor.

„Având în vedere faptul că problemele sesizate în repetate rânduri nu şi-au găsit rezolvarea până în prezent, în cazul nerezolvării revendicărilor vom organiza mitinguri, în fiecare zi de miercuri, în faţa Prefecturii, în intervalul orar 12.00-14.00,” a declarat Adolf Mureşan, liderul judeţean al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, filiala Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5