Concert simfonic extraordinar în Biserica Evanghelică din Bistriţa

După ce am asistat la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Poezie şi Muzică de Cameră, ediţia a IX-a, intitulat generic „Poezia e la Bistriţa”, paşii de meloman ne-au purtat, cu repeziciune, pe la ora 20,30, spre Biserica Evanghelică din Bistriţa, unde s-a desfăşurat un Concert simfonic extraordinar. Evenimentul muzical, cu o sală plină de melomani bistriţeni, a fost prezentat de către managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, dr. Gavril Ţărmure.
Concertul simfonic, într-o incintă sacră purtând amprentele timpului, plină de umbrele domniţelor şi cavalerilor medievali ce au stat şi ei o dată ca şi noi în băncile sculptate în lemnul timpului, a fost susţinut de căre Noua Orchestră Transilvană, compusă din instrumentişti profesionişti ai instituţiilor muzicale din Transilvania, conduşi dirijoral de către Petronius Negrescu şi având ca solist la vioară pe cunoscutul şi apreciatul Radu Kis. El a interpretat cu mare acurateţe muzicală primele două lucrări muzicale din programul serii muzicale – „Vals Scherzo” – P.I. Ceaikovski şi „Melodia” de acelaşi celebru compozitor, în partea a doua a concertului, Noua Orchestră Transilvană interpretând sensibil şi tumultos Simfonia a VI-a – Pastorala – de marele compozitor L.v. Beethoven,
Concertul a fost organizat în cadrul Festivalului „Poezia e la Bistriţa” de către Centrul Judeţean B-N, CJC şi Societatea de Concerte Bistriţa.
O seară muzicală superbă şi magică, în care muzica, învingătoare şi vindecătoare de suflete singuratice, a strălucit în ochii şi inimile spectatorilor bistriţeni, văzuţi şi nevăzuţi, la concurenţă cu strălucirea stelelor din cerul mereu senin şi luminos al burgului Bistriţa – Poartă a Transilvaniei.
Viva la Musica!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5