Conducerea comunei Salva

Îşi cinsteşte fiii…

Întrunit în şedinţa ordinară lunară, legislativul local al comunei Salva, la iniţiativa edililor, dar şi la propunerea unui coleg de breaslă, cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna, a hotărât să acorde titlul de „Cetăţean de onoare al comunei Salva” cântăreţei de muzică populară, născută în satul de pe Sălăuţa – Maria Butaciu.

De asemenea, aceeaşi distincţie va fi acordată şi cântăreţei Maria Peter (1925-2005) şi academicianului geograf Tiberiu Morariu (1905-1982), profesor şi om de ştiinţă cu merite recunoscute (ambele post-mortem). Drept recunoştinţă din partea consătenilor şi a conducerii comunei Salva, Şcoala Generală din comuna în care s-a născut academicianul a primit numele său în 2005, când a fost dezvelit şi un bust în centrul comunei, vizavi de şcoală.

Mariei Butaciu îi va fi înmânată distincţia în mod festiv, în 6 martie, la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, când renumita artistă din Salva va fi sărbătorită la Bucureşti, în cadrul unui spectacol organizat la sala de concerte a Radiodifuziunii Române.

…a reactualizat criteriile de acordare a ajutoarelor sociale

În aceeaşi întâlnire lunară, legislativul sălăuan a stabilit condiţiile pentru acordarea venitului minim garantat pentru alocaţia familială complementară şi de susţinere pentru familia monoparentală, pentru ajutorul de urgenţă, de încălzire a locuinţei pentru anul în curs.

Limitele minime de acordare a acestor ajutoare au fost stabilite pe trei categorii, ca şi anul trecut: venituri potenţiale provenite din valorificarea bunurilor mobile din gospodăria proprie; cele obţinute din vânzarea terenurilor agricole şi valorificarea culturilor agricole; venituri din valorificarea animalelor.

Acordarea ajutoarelor de urgenţă se va face în situaţii de incendii, accidente sau calamităţi naturale, în funcţie de starea socială. Tot aici mai intră şi familiile sau persoanele singure cu venituri sub 150 de lei pe membru de familie ce nu le permit un trai cât de cât decent.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5