Conferinţa de presã la Primãria Bistriţa

Nou:

Centru de informare turistică, deschis în str. N. Titulescu nr.6

Începând de marţi, 20 iulie, turiştii ce vizitează Bistriţa, în general vizitatorii oraşului, fie ei chiar localnici, au la îndemână un centru de informare, unde li se oferă date despre patrimoniul istoric-arhitectural al cetăţii Bistriţei. Iniţiativa Primăriei de a veni în sprijinul agenţilor din turismul local, prin atragerea vizitatorilor turişti şi prin cunoaşterea a ceea ce oferă municipiul, a fost apreciată ca un impuls dat de administraţia locală pentru punerea în valoare, în mai mare măsură, a ofertei pe care o propune Bistriţa.

Cu ocazia deschiderii acestui centru specializat, primarul Ovidiu Creţu a accentuat importanţa pe care administraţia locală o acordă dezvoltării turismului, unui din „motoarele” dezvoltării oraşului, a turismului cultural, de afaceri sau alte domenii ce trebuie avute în vedere. Centrul nou deschis, conform organigramei, aparţine Serviciului Educaţie-Turism din cadrul Primăriei.

Reprezentanţi ai firmelor din municipiu ce deţin servicii tangente cu activitatea turistică, între care Ioan Chita – Hotel-Complex „Decebal”, Grigore Zagrai – Complex „Flamingo”, Vasile Trifan – Hotel „Scherif” din cartierul Unirea, alţi reprezentanţi ai unităţilor cu profil de cazare hotelieră şi restaurant, „Diana”, „Codrişor”, au apreciat interesul manifestat de municipalitate, de primarul Ovidiu Creţu, pentru ridicarea cotei calitative a serviciilor puse la dispoziţie, precum acest centrul deschis în str. N. Titulescu.

Adriana Gută, responsabil al Centrului, a menţionat că acesta are ca obiectiv promovarea municipiului Bistriţa în ţară şi străinătate, prin informarea despre oferta oraşului; centrul dispune de materiale promoţionale, are în vedere oraşele partenere ale Bistriţei, precum şi antrenarea ghizilor voluntari din rândul elevilor.

Autoevaluare a „Zilelor Bistriţei”….

Primarul Ovidiu Creţu apreciază că spectacolele susţinute pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, au atras peste 5000 de spectatori/zi, în momentele „de vârf”…, iar la Heidenfeld numărul participanţilor a fost de 8500 persoane/zi. Cifre din care se poate deduce că organizarea în mai multe locaţii este justificată, altfel „zona Centrală” a oraşului (în ideea că doar aici s-ar fi desfăşurat manifestările) ar fi fost… „sufocată”! – spune primarul.

Edilul Bistriţei spune că este foarte mulţumit de „felul în care… au ieşit” (reuşit – n.n.) Zilele Municipiului, ediţia din acest an.

Totul este, însă perfectibil. Sunt binevenite observaţii, propuneri pentru a face ca lucrurile să iasă şi mai bine, mai mulţumitor, pentru un număr cât mai mare de participanţi la sărbătoarea oraşului.

Răspuns al primarului Ovidiu Creţu:

Voi sista serviciul „evidenţa persoanei” pentru cele 22 de comune arondate

Întrucât adresa Prefecturii prin care se comunică reducerea şi disponibilizarea a 4 din cei 17 angajaţi din cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanei şi Stare Civilă din organigrama primăriei, Ovidiu Creţu spune că va fi obligat să sisteze serviciul de evidenţa persoanei pentru un număr de 22 comuna arondate serviciului de „Evidenţa persoanei” din Primăria Bistriţa. Ingerinţa Guvernului în organigrama executivului local nu este normală şi începând, cu 15 august, va proceda în consecinţă – mai spune primarul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5