Şedinţa Consiliului Local Bistriţa

OVIDIU CREŢU SOMAT PE “PIETONAL” DE CONSILIERII PD-L

Tot mai mulţi sunt cei care se întreabă ce “se întâmplă” cu Pietonalul Liviu Rebreanu, ce statut şi ce regim de circulaţie are acesta. Pentru că după preluarea mandatului, cât de repede, primarul Ovidiu Creţu a deschis circulaţiei auto strada aceasta din centrul istoric al municipiului. În situaţia aceasta consilierii municipali înşişi, parte din ei, l-au întrebat pe primar, într-o şedinţă sau alta, de unde până unde abandonarea regulilor stabilite prin Hotărâre de consiliu – privind accesul auto şi starea de confuzie care a apărut?

În şedinţa de joi, consilierul Gh.Tuţă – din partea grupului de consilieri PD-L, i-a cerut primarului ca până la şedinţa următoare (26 februarie – n.n.) să precizeze, în scris, condiţiile în care se desfăşoară circulaţia pe Pietonal… Aceasta întrucât – spune Gh. Tuţă – în rândul opiniei publice, al mass-media există deja o preocupare în această chestiune. Să dea în scris, ce dispoziţii a dat pentru că ceea ce se întâmplă acolo… este o încălcare flagrantă a HCL care permite circulaţia auto pe Pietonal, exclusiv pentru riverani!

Dacă primarul, chiar acesta, încalcă Hotărârea Consiliului Local, ce să mai comentezi? Se face Ovidiu Creţu vinovat de abuz? Orice s-ar spune, relaţia dintre Consiliul Local şi şeful executivului, este una contraproductivă. Este în detrimentul comunităţii locale, a celor care i-au ales şi pe primar şi pe consilieri…

DELEGAŢII SĂTEŞTI PLÂNG, FĂRĂ ROST, LA URECHEA PRIMARULUI…

Nici în cartierele Bistriţei nu sunt motive de satisfacţie. Delegaţii săteşti, prezenţi în plenul Consiliului, au ridicat din nou problemele celor din localităţile componente – zise “cartiere” ale municipiului. “Delegaţi săteşti”, cum sunt denumiţi cei care reprezintă localităţile componente, îşi poartă pe drept acest titlu, pentru că respectivele comunităţi trăiesc la nivelul… sătesc! Dotările lor sunt aceleaşi de când se ştiu. Nu se bucură de utilităţi şi facilităţi urbane. Au rămas, mereu la “periferie” atunci când s-au făcut bugetele şi investiţiile…

Delegatul Matei din SLĂTINIŢA este o voce “celebră” de-acum în Consiliu. Când cere primarului întreţinerea drumului de acces în acest cartier al municipiului, iar primarul Ovidiu Creţu îi iese în faţă cu aceeaşi scuză… Fie că e vorba de drum (porţiunea asfaltată ajunge până la vilele unor “bistriţeni get-beget”), fie de conducta Regiei “Aquabis”. Mai nou, plânge după un indicator de staţie de autobuz şi pentru “o bază sportivă” (un teren cu această destinaţie) pentru tinerii din Slătiniţa.

Delegatul din SIGMIR – întreba pe primar “Ce facem cu Căminul cultural – că… se ruinează?!” Pe păşune se taie perii, nucii, iar Ocolul silvic – serviciu din organigrama Primăriei – nu vede. Apa se transportă tot cu cisterna şi de-aceea întreabă când se va face “lucrarea”. Departe, încă, căminul cultural – spune primarul -, pentru că mai întâi trebuie “prins în programul pe acest an proiectul unei astfel de investiţii”.

ILLYES ISTVAN: Cerşetorii s-au înmulţit, unde-s oamenii de ordine?

Consiliul Local a adoptat, în şedinţa din 23 decembrie 2008, Hotărârea prin care a stabilit “măsuri de prevenire şi combatere a cerşetoriei pe raza municipiului Bistriţa”. De atunci – spune consilierul Illyes Istvan (UDMR) -, cerşetorii s-au înmulţit în oraş. “Nu vezi ţipenie de oameni de ordine” care să-şi facă datoria, s-a adresat el primarului.

UNDE SUNT URBANIŞTII PRIMĂRIEI?

Illyes mai atrage atenţia asupra stării unor clădiri din oraş, cum este clădirea din centrul istoric în care a funcţionat Tribunalul… Cu geamuri sparte, murdare, aceasta are un aspect deplorabil. Unde sunt urbaniştii Primăriei?

CRIZA AFECTEAZĂ ŞI PROIECTELE BISTRIŢENILOR

Cu o ordine de zi înjumătăţită, se poate spune, lipsind proiecte de dezvoltare, construcţie, Consiliul Local în prima sa şedinţă din acest an a cam dat semne de “n-am ce face”… Într-un fel, îţi explici o stare de apatie generală generată de lipsa bugetului. Când Bugetul de stat “se moşeşte” cu ţipete şi scrâşnete, nici în teritoriu nu te poţi aştepta la prea mult optimism.

Dar, tocmai asta ar trebui (vom vedea) să-i îndemne pe aleşii bistriţenilor să renunţe la orice cheltuieli risipitoare de bani publici şi să caute, să propună surse aducătoare de venituri la Bugetul local… Promisiuni electorale au făcut şi aleşii noştri. Să-i vedem la proba practică! Asta, începând de prin martie, când vom avea buget, cum estima primarul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5