Conservatorii îi pun condiţii lui Geoană

PC va susţine candidatul PSD la preşedinţie, ,,cu condiţia ca Geoană să-şi asuma faptul că e candidat al Alianţei PSD+PC, nu numai al PSD", a declarat preşedintele interimar al PC Bistriţa-Năsăud, Ioan Georgiu.

Liderii filialelor judeţene ale PC s-au întâlnit în acest week-end la Mangalia, unde au analizat ,,relaţia cu PSD şi situaţia organizatorică a filialelor conservatoare din ţară". În ce priveşte Partidul Conservator, liderii au decis ,,să respecte finalizarea protocolului cu PSD pentru a arăta că PC îşi onorează partea sa de înţelegere".

La întâlnirea de la Mangalia au fost validaţi şi liderii noi ai filialelor judeţene ale PC. Printre ei s-a aflat şi Ioan Georgiu, noul preşedinte interimar al filialei judeţene PC Bistriţa-Năsăud.

„Emoţiile au fost mari, pentru că am fost ridicaţi în picioare şi a trebuit să prezentăm fiecare propunerile Birourilor Executive Judeţene. M-am prezentat destul de bine, iar conducerea partidului a apreciat faptul că în noul Birou Executiv Judeţean sunt foarte mulţi tineri. Acest lucru a plăcut Organizaţiei de Tineret a PC, iar după terminarea şedinţei, aceştia şi-au manifestat intenţia de a veni la Bistriţa”, a precizat Georgiu.

În judeţul nostru, PSD şi PC vor face echipă comună la prezidenţiale

Ioan Georgiu nu a omis să aducă în discuţie relaţia PC cu PSD, care potrivit acestuia, „continuă la nivel parlamentar”. La nivel judeţean, relaţia dintre cele două formaţiuni politice funcţionează, deocamdată, doar telefonic.

„Am fost sunat de către preşedintele PSD (n.r.-Radu Moldovan) care m-a felicitat pentru numirea în funcţia de preşedinte a PC şi mi-a propus o întâlnire pe luni, întâlnire în care vom desemna echipa pentru alegerile prezidenţiale. Nu am nicio rezervă în a discuta cu ei, dar vom stabili nişte condiţii- noi să rămânem membri ai PC, nu aripe, aripioare ale PSD (…) Vom putea aduna în campania electorală cel puţin 50% din voturi, chiar şi mai mult. Vom încerca să fim vizibili”, a menţionat Ioan Georgiu.

În ceea ce-l priveşte pe Viorel Pupeză, fost lider judeţean PSD, actualmente membru PC, Georgiu a spus:

„Până acum nu a dat nici un semn. Eu îl aştept cu plăcere şi m-aş bucura să vină în echipa noastră. E foarte greu să conduci un fost şef, dar te obişnuieşti şi cu asta…”, a precizat liderul interimar PC B-N.

Din conducerea interimară a Biroului Executiv Judeţean al PC B-N, fac parte Ioan Georgiu, preşedinte; Silviu Covriga, prim-vicepreşedinte; Valentin Lupşan, vicepreşedinte (Valea Someşului); Ionel Buf, vicepreşedinte (Valea Bârgăului); Attila Ernst, vicepreşedinte (zona de câmpie); Ioan Puşcaş, vicepreşedinte (Valea Şieului); Valer Petreuş, vicepreşedinte (Valea Ilvelor); Cristian Stroie, vicepreşedinte (Beclean); Nicolae Halas, vicepreşedinte (Năsăud) şi Remus Macarie, secretar executiv. În componenţa Biroului Executiv Judeţean se regăseşte şi fostul lider judeţean PC Ionel Tompa, în calitate de simplu membru de partid.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5