Consilierii judeţeni ACL au părăsit sala de şedinţe: Gestul extrem a fost prilejuit de o strâmbă interpretare a regulamentului CJ

La şedinţa ordinară de miercuri, consilierii opoziţiei au ales să părăsească sala, în semn de protest faţă de decizia conducerii CJ de a nu introduce pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a mandatelor a doi foşti consilieri liberali, vicepreşedintele CJ Dorin Popescu şi consiliera Mirela Cârcu, care şi-au anunţat public susţinerea faţă de PLR. Într-o conferinţă de presă, consilierii ACL au declarat, că gestul extrem de părăsi şedinţa a fost unul de protest, având în vedere că se amână introducerea pe ordinea de zi a proiectului legat de statutul celor doi foşti liberali. Liderul de grup al consilierilor judeţeni PDL, Eugen Curteanu, a mai spus că nu vor fi boicotate şi alte şedinţe ale CJ. Consilierii ACL au precizat că pe viitor vor recurge la justiţie pentru a obţine încetarea mandatelor celor doi consilieri, Dorin Popescu şi Mirela Cârcu.

Eugen Curteanu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PDL: A fost picătura care a umplut paharul. Lucrurile au scăpat un pic de sub cel mai elementar control, şi când vorbesc de control vorbesc de control al legalităţii, care trebuie să primeze în activitatea oricărui organ al puterii, fie el local sau central. Ori, nu poţi să stai la masa Consiliului Judeţean şi să discuţi proiecte de hotărâre alături de oameni care nu au calitatea de consilier judeţean. Gestul extrem la care am apelat, acela de a părăsi lucrările Consiliului Judeţean, a fost prilejuit tocmai de o strâmbă interpretare a regulamentului Consiliului Judeţean. O asemenea atitudine a preşedintelui CJ, din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, e de refuzat. E un gest care nu ne caracterizează, dar atunci când nu ai alte pârghii, trebuie să faci şi să atragi atenţia, în primul rând opiniei publice şi după aceea preşedintelui şi secretarului judeţului că lucrurile nu mai pot să meargă aşa în continuare.

Monica Săsărman, consilier judeţean PDL: Am ales să părăsesc lucrările CJ, pentru că nu pot să fiu părtaşă cu consilierii judeţeni ai PSD şi cei declaraţi între ghilimele, independenţi, cu privire la conduita pe care înţeleg să o adopte, atunci când e vorba de lege. Nu pot să înţeleg ca această conduită PSD-istă de la nivelul Parlamentului să fie transferată, inclusiv, la nivelul Consiliului Judeţean. Dacă în Parlament, PSD îşi protejează corupţii, în Consiliul Judeţean am constat cu toţii că sunt protejaţi oameni care nu mai îndeplinesc condiţiile legale pentru exercitarea mandatului de consilier judeţean. Nu am înţeles de ce preşedintele CJ tace când e vorba de respectarea legii în Consiliul Judeţean. Am constatat că şi domnia sa a îmbrăcat haina lui Victor Viorel Ponta. Are un caracter duplicitar. Ne spune că în Consiliul Judeţean avem domnia legii, dar în realitate suntem surzi şi muţi.

Samuel Coman, consilier judeţean PNL: Preşedintele CJ a decăzut în cel mai jos mod de a face politică în aceea de şmecher, să nu ţi se ia în considerare nici un proiect, vii cu intervenţii şi nici măcar nu ţi se pun la vot.

Comentarii

30/10/14 14:39
Vizitator

Ce sa te astepti de la un chelner. Multi se cred buricul pamantului desi pamantul nu are decat un singur buric. S-a suit scroafa-n copac. Vorba lui Lache, din schita Amicii a lui Caragiale: “Uite, vezi! asta e cusurul lui – e magar!… si violent!… si n-are maniera! “

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5