Monica Săsărman (PDL) reclamă „atitudinea necuviincioasă” a vicepreşedintelui Dorin Popescu. „Parcă este un bufon la curtea regelui”

Consilierul judeţean Monica Săsărman (PDL), preşedinte al Comisiei de Urbanism, l-a reclamat în plen pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dorin Popescu, pentru comportamentul care lasă de dorit la şedinţele comisiei de specialitate. Aceasta i-a cerut preşedintelui Radu Moldovan să precizeze dacă susţine sau se dezice de o astfel de „atitudine necuviicioasă” a reprezentantul executivului Consiliului Judeţean.
În fapt, „atitudinea necuviincioasă” s-a traduce prin apelativul „proşti”, aşa cum i-ar fi numit vicepreşedintele CJ pe colegii din Comisia de Urbanism, formată din Ioan Gaftone (PSD) şi democrat-liberalii Robert Sighiartău, Eugen Curteanu, Monica Săsărman, Mihai Bumbu, Florin Rogozan şi Alexandru Jauca.
De asemenea, Dorin Popescu este acuzat că „cenzurează dezbaterile”, impunând specialiştilor din aparatul CJ, să nu ofere informaţii. Mai mult, vicepreşedintele Popescu, a spus Monica Săsărman, „vine nepregătit”, neputând răspunde întrebărilor referitoare la domeniul său de activitate.
Potrivit acesteia, toate cele sesizate reprezintă „abateri grave” de la regulile de conduită, de la Statutul aleşilor locali, de la Regulamentul de organizare şi funcţionare a CJ etc. „Cu durere în suflet, reprezintă executivul parcă este un bufon la curtea regelui”, a spus reprezentanta PDL.
***
În timp ce vicepreşedintele Popescu s-a abţinut de la comentarii, preşedintele Moldovan a menţionat că va avea o discuţie cu colegii săi, inclusiv cu Dorin Popescu. (Nu îmi imaginez că-l va pune la colţ). Acesta a adăugat că perioada următoare va deveni din ce în ce mai agitată politic, mai ales că începe campania electorală, cerându-le tuturor să se comporte civilizat. „Suntem oameni, viaţa e scurtă”, le-a spus Moldovan colegilor din CJ, făcând apel la reconciliere, mai ales când e vorba de problemele judeţului. El le-a cerut angajaţilor CJ să furnizeze toate datele solicitate de consilieri, tocmai pentru a vota în cunoştinţă de cauză.
***
Dincolo de disputele verbale, stau şi acţiunile coroborate ale ACL de a-i înlătura pe consilierii Dorin Popescu, Mirela Cârcu şi Mircea Mereuţă din Consiliul Judeţean, asta pentru că şi-ar fi pierdut calitatea de membru PNL.
Vreo trei proiecte de hotărâre, semnate de diferiţi consilieri – PNL (Samuel Coman) şi PDL, au fost elaborate, în încercarea de a le băga pe ordinea de zi, fără sorţi de izbândă. Asta pentru că, remarca secretarul judeţului Iosif Redl, pentru pierderea calităţii de membru a celor trei este invocat Statutul PNL, iar modificările aduse au fost respinse de către instanţă (Tribunalul Bucureşti), neexistând o hotărâre definitivă.
Pe această temă a intervenit în plen şi Eugen Curteanu care menţiona că va uzita de toate pârghiile, că se va face apel la justiţie, că situaţia va fi sesizată la ANAF şi la Curtea de Conturi (pentru că cei trei ar încasa bani necuveniţi)!
***
În loc de concluzie... Toate proiectele dezbătute au trecut, unele, cu unanimitate, altele fără să fi votat un consilier, probabil nu apăsa bine. În rest, vorbe pentru presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5