Monica Săsărman (PNL) a cerut plenului să constate încetarea mandatelor consilierilor care au migrat

Vezi ce i-a răspuns "executivul"!

Consilierul judeţean Monica Săsărman a solicitat executivului Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în şedinţa extraordinară de astăzi, să supună la vot constatarea încetării mandatelor colegilor care nu mai sunt membrii partidelor pe listele cărora au fost aleşi în 2012. Acesta a menţionat că nu se respectă legea, invocând şi proiectul privind modificarea tarifului de preluare a deşeurilor municipale, iniţiat de vicepreşedintele Dorin Popescu, care nu ar trebui să mai deţină acest statut.

         „După cum ştiţi, situaţia domnului vicepreşedinte Dorin Popescu este una incertă. Dânsul şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean, implicit de vicepreşedinte, în septembrie, când a primit documentele înaintate de PNL. Că nu dorim să luăm act, asta e o altă discuţie. Oricum efectele sunt de la data la care a apărut situaţia care a generat pierderea de drept a mandatului de consilier”, a motivat Monica Săsărman.

***

         De cealaltă parte, preşedintele Emil Radu Moldovan a menţionat că potrivit Legii 215/2001 privind administraţia publică locală şi Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, „încetarea, validarea mandatelor legate de consilierii locali se fac în şedinţe ordinare”.

Vă rog să nu faceţi acuzaţii atât de grave la adresa mea că nu respect legea. Principalul meu obiectiv de când sunt aici este să respect legea. Nu mai faceţi acuzaţii de acestea că nu vreau să-mi fac un scop din a ajunge cu dumneavostră în instanţe. Tot ce este lege este respectată cu sfinţenie. Am cerut-o în repetate rânduri: orice lucruri se pot discuta şi negocia, mai puţin legea.

Din informaţiile pe care le am de la secretarul judeţului care are acest atribut, lucrurile sunt extrem de clare. Potrivit legii administraţiei publice locale şi Statutului aleşilor locali, discuţiile despre consilierii judeţeni se fac în şedinţele ordinare”, a menţionat preşedintele Moldovan.

Radu Moldovan a menţionat că este unul dintre cei din consilierii care asigură „majoritatea în CJ” care a făcut toate eforturile să o înţeleagă pe Monica Săsărman. „Aţi reuşit să mă faceţi să nu mai înţeleg nimic. Nu vreau să spun de modul în care Comisia de urbanism tratează lucrurile, dar vreau să vă anunţ că de aici încolo, regulamentar, se pot întâmpla nişte lucruri. Nu pot să mai acccept ca dumneavoastră să-l întrebaţi pe Ţărmure de câte ori cântă la vioară. Nu-i treaba Comisiei de urbanism. Ţineţi directorii Consiliului Judeţean ore în şir, fără niciun rost(...)”, a mai spus preşedintele CJ.

         Nici vicepreşedintele Dorin Popescu nu a rămas dator cu un răspuns, acesta precizând că justiţia trebui să se pronunţe în acest caz.

         „De câteva luni, tot încerc să nu comentez, să nu intru într-o polemică cu cei care atacă poziţia noastră aici. Nu mai putem să acceptăm. (...) Cred că sunt şi în asentimentul celorlaţi colegi, eu vă spun foarte sincer că voi face o plângere penală pe numele celor care ne atacă şi dau sentinţe. (...) Suntem în nişte procese, care se desfăşoară. Noi avem procese cu Partidul Naţional Liberal, cu vechiul Partid Naţional Liberal, pentru că nu există noul PNL. Noul PNL e o prostie, o măgărie. (...)

         Nu există o sentinţă care să clarifice lucrurile.  Ordonanţa 55 a fost retrimisă la Parlament şi se va găsi o soluţie, bună sau rea, o vom accepta pentru că legea nu este discutabilă.  O  să dea soluţii pentru viitor, toate legile sunt pentru viitor, dar noi suntem puţi în situaţia de a ni se contesta un mandat absolut normal pe care l-am obţinut. Suntem absolut legali toţi cei care am plecat de la mascarada care se numeşte PNL acum şi ne considerăm îndreptăţiţi să luăm orice hotărâre considerăm noi. Avem proiecte de hotărâri, susţinem un vot care este absolut legal. Aşteptaţi, aveţi răbdare. Nu puteţi da sentinţe în numele cuiva. Aşteptaţi să-şi facă justiţia treaba”, a replicat Dorin Popescu.

***

         Pe parcursul dialogului tripartit, au mai fost şi unele „înţepături”, care nu ajută cu nimic, pe nimeni. Nici politic, nici profesional, nici administrativ.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5