Biblioteca Judeţeană va avea un nou sediu
Consilierii judeţeni au decis: noul sediu al Bibliotecii Judeţene va fi situat pe strada Alba-Iulia. Costurile amenajării noii locaţiei ajung undeva la suma de patru milioane de euro. Actualul imobilul în care funcţionează în acest moment Biblioteca Judeţeană este revendicat şi, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, aceste spaţii sunt improprii desfăşurării activităţii de zi cu zi.
În baza studiului de prefezabilitate a lucrării, sediul urmează a fi construit după ce se va demola centrala termica actuală, din curtea Spitalului Judeţean de boli infecţioase de pe strada Alba- Iulia.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea unui caiet de sarcini şi a unui contract de asociere a Consiliului judeţean pentru construcţia noului sediu al Bibliotecii Judeţene a ridicat unele semne de întrebare în rândul consilierilor din cadrul Comisiei de Urbanism. Potrivit consilierului judeţean PNL, Dorin Popescu, preşedintele Comisiei de Urbanism, este nevoie de un studiu mult mai complex, deoarece lipsesc detalii din contractul de asociere.
„Este vorba despre o iniţiativă interesantă, aceea de a construi Biblioteca Judeţeană, dar în contractul de asociere nu sunt suficiente detalii legate de această clădire. Considerăm că este necesar să avem un studiu mai complex. În contract se spune despre pretenţiile pe care le are în Consiliul Judeţean, nu se spune cât poate fi construit. Nu este făcut nici un studiu de impact, şi ne putem trezi că peste cele patru etaje construite pentru Consiliul Judeţean se vor construi alte 20 sau 200”, a precizat ironic liberalul Dorin Popescu.
Replica preşedintelui CJ a venit imediat. Liviu Rusu a spus că problema ridicată de către preşedintele Comisiei de Urbanism nu se justifică, în condiţiile în care celelalte Comisii şi-au dat acordul (n.r. –Comisia de Administraţie, Comisia Economică şi Comisia de Cultură), dar l-a asigurat pe Dorin Popescu că nu se vor construi mai multe etaje, faţă de cele propuse în caietul de sarcini.
„Nu văd care este impedimentul, oricum până la obţinerea certificatul de urbanism este nevoie de noi aprobări”, a afirmat Liviu Rusu.
Cu un vot împotrivă, cel al lui Dorin Popescu, şi patru abţineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea unui caiet de sarcini şi a unui contract de asociere a trecut de voturile consilierilor judeţeni.
În baza studiului de prefezabilitate a lucrării, sediul urmează a fi construit după ce se va demola centrala termica actuală, din curtea Spitalului Judeţean de boli infecţioase de pe strada Alba- Iulia. Noua bibliotecă va avea la demisol şase garaje, centrală termică, bufet pentru angajaţi, depozite şi magazii. La parter va fi un hol multifuncţional şi sală de conferinţe şi un depozit de carte. La etajul I vor exista zone pentru împrumut carte şi depozitele aferente, precum şi o zonă administrativă.
La etajul II vor fi săli de lectură, iar la ultimul etaj va fi principala sală de lectură, precum şi spaţii de cazare pentru invitaţii la diverse acţiuni culturale.
Valoarea totala a investiţiei, de la proiectare şi până la execuţie se ridică la 3,87 milioane de euro, conform devizului de lucrări.
Citiţi şi:
- În acest an, încep lucrările la trei parcări etajate din Bistriţa. Vezi unde sunt localizate!
- Prima „casă verde” din Bistriţa, sediu pentru cinci instituţii din subordinea Consiliului Judeţean. Preşedintele Radu Moldovan: Un exemplu de bune practici!
- Monica Săsărman (PDL) reclamă „atitudinea necuviincioasă” a vicepreşedintelui Dorin Popescu. „Parcă este un bufon la curtea regelui”
- Liviu Rusu – luare de mită, Ioan Andreia – trafic de influenţă şi dare de mită
- Tinu Grapini: Dorim să accesăm un proiect de 7 milioane euro pentru o centrală de termoficare pe biomasă la Rodna
Adaugă comentariu nou