Consilierii judeţeni, pe lângă lege

Doar 13 din cei 30 consilieri judeţeni şi-au reactualizat declaraţiile de avere pe anul 2009, conform legislaţiei în vigoare. Cu toate că unii sunt la al doilea mandat, puţini sunt cei care cunosc prevederile legale şi le respectă, sau le pasă.

Termenul pentru depunerea declaraţiilor de avere şi interese aferente anului fiscal 2009 a expirat luni, 15 iunie. Preşedintele Consiliului Judeţean Liviu Rusu şi unul dintre vicepreşedinţi, Mihai Bumbu, au declaraţiile actualizate pe site-ul instituţiei. În schimb, Luca Iancu, al doilea vicepreşedinte CJ, nu are actualizată declaraţia. La fel, nu respectă legea alţi 17 consilieri judeţeni.

Repetenţi sunt consilieri judeţeni PNL. Cu excepţia vicepreşedintelui Mihai Bumbu, niciunul dintre aleşii judeţeni ai PNL nu şi-au reactualizat declaraţiile de avere. Dorel Coc, Ioan Deneş, Petru Luca, Dorin Popescu şi Vlad Anton nu figurează pe site-ul CJ cu declaraţiile actualizate.

În ceea ce priveşte actualizarea declaraţiilor de avere la PD-L, nici aici lucrurile nu stau bine deloc. Ani Dionisie, Lucian Văsieş, Andrei Moldovan, Doris Moldovan, Petru Moldovan. Monica Săsărman nu au declaraţiile actualizate.

Şi la PSD, şase consilieri judeţeni sau cinci, dacă e să ţinem cont că Vasile Marc e declarată persoană non-grata de către social-democraţi, sunt în afara legii. Gheorghe Marinescu, fost preşedinte CJ, Adrian Moldovan, Mihail Mureşan, Gheorghe Pop, Arpad Szanto şi Vasile Marc nu s-au mai obosit să îşi actualizeze declaraţiile de avere.

Potrivit legii, nedepunerea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control, iar secretarii primăriilor sau consiliilor judeţene riscă amenzi de la 100 lei la 500 lei în cazul în care nu respectă recomandările Agenţiei Naţionale de Integritate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]