Consilierul judeţean Anton Vlad, interesat de tehnologiile de producere a energiei din lemn

a reprezentat ieri judeţul la workshop-ul "Sisteme moderne de producere a energiei din lemn - oportunităţi şi potenţial de dezvoltare în sud-estul Europei”, se arată într-un comunicat remis redacţiei de Direcţia Silvică Timişoara. Evenimentul iniţiat de UNECE/FAO Secţia Timber a UNECE în parteneriat cu RNP-Romsilva, şi FAO/Departamentul Păduri/ Biroul pentru Europa Centrală şi de Est, este focusat pe imbunătăţirea informaţiei şi expertiză în domeniul problematicii energiei din lemn, sub aspectul practicilor şi politicii în domeniu.

Workshop-ul se adresează în primul rând reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene din comunităţile situate în zonele bogate în păduri ale României, dar şi posibililor investitori interesaţi.

Tematicile propuse pe agenda de lucru vizează potenţialul pentru energie din lemn, politica şi strategia UE în domeniu, strategia naţională în domeniul energetic şi perspectivele utilizării lemnului în producţia de energie, dar şi soluţiile tehnice actuale. Participanţilor le-au fost prezentate şi exemple de bună practică din proiectele implementate în România şi ţări precum Austria, Finlanda, Suedia, Franţa, SUA, Canada, Serbia sau Italia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]