Consiliul Judeţean alocă doar 25.000 lei pentru sportul bistriţean

Clubul Sportiv Municipal Bistriţa beneficiază de o susţinere financiară de 25.000 lei de la bugetul judeţean, bani care ar trebui să fie folosiţi pentru organizarea unor competiţii de interes naţional, dar şi pentru participarea sportivilor la competiţiile naţionale şi internaţionale. Suma este una modică dacă ne gândim la costurile cu care se face performanţă oriunde în lume şi în ţară. Probabil scuza este că nu sunt bani în Bistriţa-Năsăud, pentru nimic, însă cum se face că autorităţile judeţene din Sălaj au găsit 2,235 milioane lei pentru echipa de handbal H.C. Zalău. Până şi la Şimleul Silvaniei se dau de vreo zece ori mai mulţi bani pentru echipa de volei (650.000 lei). La noi, de abia ne mai scociorâm prin buzunarele bugetului să aruncăm câţiva lei, poate-poate merge şi aşa şi ne lăudăm cu ceva medalii la finalul anului.

Printr-o adresă transmisă Consiliului Judeţean, CSM Bistriţa a solicitat o sumă de patru ori mai mare, adică 100.000 lei, pentru fond de premiere, onorarii, echipamente şi medicamentaţie sportivă, dar se pare că nu au fost la fel de convingători faţă de alte instituţii din judeţ. Anul trecut, bugetul activităţii clubului a fost de 2,047 milioane lei, din care 35.000 lei au fost acordaţi de Consiliul Judeţean, în timp ce Consiliul Local Bistriţa a alocat aproape 500.000 lei.

Despre performanţe, în aceste condiţii financiare, numai de bine. Sportivii legitimaţi la CSM Bistriţa au obţinut 254 medalii, dintre care 27 la Campionatele Mondiale, Europene şi Balcanice şi 227 în competiţiile naţionale. Halterele, gimnastica, boxul, tenisul de masă, atletismul, culturismul, schi biatlon, radioamatorismul, dar şi handbalul au făcut cinste acestei urbe şi acestui judeţ. Ne uităm cu râvnă la echipele – indiferent de disciplina sportivă – din alte oraşe, nu mai vorbim de alte ţări, dar nu înţelegem că pentru a avea rezultate trebuie să investeşti.

Nu poţi să urci pe prima treaptă a podiumului doar dacă-ţi faci cruce la linia de start.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5