Constantin Brașoveanu (ALDE BN): Îl întreb pe domnul Dolha de ce s-a abținut de la votarea legii pentru irigaţii?

Constantin Braşoveanu, preşedintele executiv al filialei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Bistriţa-Năsăud (ALDE BN), a criticat modul în care PNL s-a poziţionat la votul privind modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare.

În fiecare am se vorbeşte de irigaţii, cât de mult ne afectează seceta, politicienii plâng laolaltă şi spun că vor veni în Parlament cu o măsură pentru refacerea sistemului de irigaţii, dar cei din Opoziţie s-au abţinut de la asumarea responsabilităţii. (...)Fiind o lege organică, aceasta presupunea votul a peste 50% dintre parlamentari, un vot pe care îl vom avea, dar este regretabilă încercarea de tergiversare a PNL. PNL nu ţine seama de interesele românilor şi, în special, ale fermierilor din ţară. Problemele acestora sunt pe locul 2 pentru PNL”, a precizat Braşoveanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a menţionat că deşi este vorba despre o lege esenţială pentru viitorul agriculturii româneşti, a fost blocată de către deputaţii liberali, printre care şi deputatul Stelian Dolha, membru al Comisiei de Agricultură, care s-a abţinut la votul din plen.

„L-aş întreba pe domnul deputat Stelian Dolha, care este şi membru al Comisiei pentru agricultură, care au fost motivele pewntru care s-a abţinut la votul din Parlament la aprobarea acestei legi?”, a punctat Constantin Braşoveanu.

  Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, cu amendamente, nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării lui, în şedinţa Camerei Deputaţilor. Proiectul prevedea alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii, în vederea reducerii costurilor. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5