Bistriţa

CONTRACRONOMETRU PENTRU ACCESAREA SUMEI NERAMBURSABILE DE 870.654 LEI

Astăzi, Primăria Bistriţa urmează să depună la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile proiectul “Amenajare spaţii verzi şi parcări ecologice în zona Independenţei Sud”. Aprobat de Consiliul Local în şedinţa extraordinară, de-abia ieri, 4 septembrie, (termenul de depunere a proiectelor expirând pe 5 septembrie), bistriţenii se află cu proiectul lor pe ultimii metri. Nădăjduind că vor ajunge înainte de închiderea “ghişeului”…

Prin Hotărârea adoptată, Consiliul Local şi-a dat acordul pentru contractarea finanţării proiectului cu un buget de 967.393 lei şi asigurarea contribuţiei proprii necesară implementării, în valoare de 96.739 lei, fonduri ce urmează a fi prevăzute în bugetul municipiului pe anul 2009.

Primăria municipiului, se menţionează în cererea de finanţare, solicită o finanţare nerambursabilă în sumă de 870.654,2 lei, pe un termen de 12 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 967.393,55 lei. Dacă proiectul va îndeplini criteriile de selecţie, zona delimitată de: B-dul Independenţei la Nord, Intrarea Cireşului la vest, Panait Cerna la sud şi blocurile cu acces de pe str. Şt.O.Iosif la est, va fi amenajată ca un loc de recreere şi spaţiu verde, prin realizarea de aliniamente plantate în lungul căilor de circulaţie. Urmează a fi amenajate, de asemenea, parcări ecologice.

Terenul în suprafaţă de 6175 m.p. necesar implementării proiectului este proprietatea publică a municipiului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5