Controale în trafic, pentru depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii bistrițeni din cadrul structurilor rutiere desfășoară în mod constant acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu această ocazie, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri împreună cu cei de la acțiuni speciale au efectuat, în tot județul, controale în trafic, pentru depistarea celor care pun astfel în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la traficul rutier.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 54 000 lei.

De asemenea, au fost constatate în flagrant 9 infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice, cea mai mare valoare înregistrată de aparatul etilotest fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, alți 22 șoferi au rămas pietoni pentru faptul că au condus autoturisme, deși consumaseră alcool.

ATENȚIE!!!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă închisoarea, dacă sunt depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5