Copreşedinţii PNL BN şi OUG 55. Oltean: Nu va trece de Senat. Dolha: Trebuie să treacă

Comisia juridică a Senatului a adoptat, marţi, proiectul de lege privind respingerea OUG 55, stabilind că doar consilierii locali care au migrat de la un partid la altul îşi vor pierde mandatele, în timp ce primarii şi preşedinţii de CJ revin în situaţia anterioară aplicării actului normativ. Proiectul de lege pentru respingerea OUG 55 a fost introdus pe ordinea de zi marţi, în timpul şedinţei, iar senatorii PSD au părăsit sala în semn de protest faţă de completarea ordinii de zi. Proiectul urmează să fie dezbătut şi de comisia de administraţie şi apoi de plen, Senatul fiind cameră decizională.

Vezi ce susţin copreşedinţii PNL BN vizavi de OUG 55

Nu va trece de Senat

Ioan Oltean, copreşedinte PNL BN: Personal vă spun că nu va trece această ordonanţă prin Senatul României. În afară de PNL, nici un alt partid nu are interes ca această ordonanţă să treacă, pentru că potrivit acestei ordonanţe, PSD pierde 500 de primari, ALDE pierde vreo 60-70 de primari, UNPR pierde şi el, iar deocamdată aceste formaţiuni rămân unite în ceea ce priveşte coaliţia majoritară parlamemntară. Am serioase îndoieli, însă Ordonanta 55 nu va fi adoptată şi nu uitaţi că ordinea de zi o stabileşte Biroul Permanent al Senatului, unde preşedinte este Tăriceanu şi majoritatea o are PSD cu ALDE şi cu UNPR. Noi vom cere, săptămâna viitoare, să fie pusă pe ordinea de zi această ordonanţă şi să fie dezbătută, dar sunt slabe şanse să treacă în forma pe care o doreşte PNL.

Trebuie să treacă aşa, pentru că e neconstituţională

Stelian Dolha, copreşedinte PNL BN: Eu sunt puţin mai optimist decât domnul Oltean şi eu spun că nu doar îmi doresc să treacă, ea trebuie să treacă aşa, pentru că e neconstituţională. Îm ţara asta începem, odată, să respectăm Constituţia? Dacă o respectăm, atunci trebuie să treacă aşa. A fost dată în folosul cuiva, iar modul acela de a face politică, eu cred că s-a terminat în România şi dacă au înţeles ceva şi UNPR, şi ALDE şi PSD, atunci trebuie să o treacă, pentru că e forma pe care trebuie să o avem odată în România. Aşa au fost alegerile, aşa trebuie să meargă 4 ani de zile, nu schimbăm regulile în timpul jocului. Nu intervenim noi cu mizerii.

Camera Deputaţilor a decis în februarie respingerea Ordonanţei 55/2014, care permitea migraţia aleşilor locali, adoptând, însă, un amendament, criticat de PNL, care arată că primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele.

Ordonanţa 55/2014 a fost emisă în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut şi prevedea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele, legalizând practic traseismul politic. Peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide după adoptarea OUG 55/2014, marele câştigător fiind PSD, către care s-au îndreptat 79 la sută dintre primarii care au migrat, iar marii perdanţi, PNL şi PDL, arată un raport prezentat de Expert Forum.

Ordonanţa a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională.

Comentarii

16/11/15 16:16
alegator

Intreband eu pe Dl. Stelian Nichita Dolha migratia domnie sale a fost constitutionala si morala raportata la ceea ce a promis in campania electorala 2012?! Nici un primar nu migreaza daca migratia nu este incurajata de parlamentari. De data aceasta primarii PNL din BN l-au lasat pe Dl. Dolha Nichita Stelian cu "panatlonii in vine.." dand dovada de o minima decenta fata de alegatorii lor, cu care dau nas in nas aproape zilnic, prin localitatile lor. Asa ca Dl. Dolha Nichita S. a realizat performanta ciobanului care isi pierde intreaga turma..., adormind sub buhas, din cauza betiei puterii..! In mod normal un partid serios ar trage la raspundere autorul unei asemenea performante.., dar cine sa o faca..., tantarul..bazaitor sau buldogul... adormit?! Find doua entitati diferite... ametite si ele de levitatia si competitia puterii..., cam greu cu analizele..., cat despre decizii...?! Este imposibil, PNL si PDL sunt doua forte antagonice in ciuda aparitiilor tantarului bazaitor la brat cu buldogul somnoros..! Noi am vrea o opozitie serioasa cu alternative si oameni credibili dar din pacate nu prea se vad..?! Nu va treziti...?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5