Corala „A. Mureşanu” la Festivalul „Armonii Sacre” din Cluj-Napoca

Corala „A. Mureşanu” Bistriţa, având alături şi un grup al Coralei „Deissis” din Năsăud, a participat la ed. A VIII-a a Festivalului Coral de Muzică Religioasă „Armonii Sacre” din Cluj-Napoca, alături de alte 7 formaţii corale de prestigiu din Cluj-Napoca, Zalău şi Bistriţa.

Întâlnirea formaţiilor din prima zi a festivalului a fost una încărcată de emoţii, de trăiri şi de vibrantă exprimare prin cântare şi rugăciune în Catedrala Episcopală „Schimbarea la Faţă”, în prezenţa înaltului ierarh al Bisericii Greco-Catolice, P.-S. Florentin Crihălmeanu, a numeroase personalităţi ale culturii şi artei clujene şi a unui numeros public.

Festivalul a debutat cu formaţia gazdă, Corul „Magnificat” al Catedralei, dirijat de dl. Alexandru Suciu, director al festivalului, acompaniat la pian de d-na Cornelia Cuteanu.

A urmat apoi, în microconcert, confirmându-şi încă o dată înalta valoare interpretativă, Corala „Andrei Mureşanu” Bistriţa, sub bagheta d-lui arhid. prof. Cornel Pop.

S-au succedat apoi în microconcerte celelalte formaţii invitate: Corul „Sfânta Familie” din Zalău – dirijor Grigore Grigoruţ, Corul „Sanctus Spiritus” din Bistriţa, dirijat de Florica şi Gavril Sfechiş, Corul „Angeli” din Cluj-Napoca, dirijat de Angela David, în ansamblu, corul „Junior Vip” şi „Transylvania Voces” – dirijor Anca Mona Mariaş, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului pr. Vasile Stanciu, iar la final Corul de Cameră „Cappella Transylvanica din Cluj-Napoca, dirijat de Cornel Groza.

Fiecare formaţie corală şi dirijor au fost răsplătite cu aplauze de spectatori şi cu flori şi diplome preţioase înmânate chiar de înaltul ierarh P. S. Florentin şi dl. Alexandru Suciu.

A urmat apoi o agapă creştinească a participanţilor, organizată impecabil de gazdele clujene.

A fost o întâlnire de suflet a celor care au dăruit cântarea şi rugăciunea şi a celor care au primit-o, a fost şi un excelent examen de promovare a valorilor interpretative şi, nu în ultimul rând, şi un frumos examen de iubire frăţească demn de urmat.

Felicitări organizatorilor!

Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5