Cosmin Moldovan (PNL): BISTRIȚA ARE NEVOIE DE O SCHIMBARE!

Urmăresc de ceva vreme, mai exact din data de 15 mai 2018, primul proiect al domnului viceprimar Cristian Nicolae de când este în această funcție și are ceva vechime.

Proiectul se numește "Bistrița ta, casa ta", cică un proiect care să țină tinerii in Bistrița. Acest proiect se desfășoară pe o suprafață de 36 ha, unde aproximativ 700 de familii își vor construi o casă.

Ieri, consilierii locali ai PSD, ALDE, UDMR și PER au votat cu ochii închiși proiectul propus de domnul Cristian Nicolae.

Domnilor consilieri, domnule viceprimar, proiectul dumneavoastră este incomplet. Am să vă argumentez prin următoarele: dacă ați ieși puțin printre cetățenii activi ai aceste urbe... și nu mă refer la cei din partidul dumneavoastră, sau cei care lucrează în Primăria Bistrița, ați afla că venitul mediu salarial net în Bistrița sunt puțin peste 1841 lei.

Domnule viceprimar, veniturile salariale nu au crescut așa cum a enunțat Guvernul PSD, doar pe alocuri (Primărie/Consiliu Județean). Oare cu tinerii care au venituri mai mici ați avut discuții? Ați întrebat cam ce sacrificii face o familie cu un copil, doi sau mai mulți, pentru a fi eligibili în accesarea unui credit ipotecar sau pentru programul Prima Casă? V-ați interesat cât costă mp la o locuință în Bistrița? Vă spun eu...undeva între 680 - 890 € m2.

La bancă trebuie sa te prezinți cu un avans de 15%, respectiv 5% din valoarea imobilului. Cum credeți că o familie ar putea pune deoparte suma necesară, având în vedere că plătește la un apartament cu două camere o chirie de cel puțin 1000 lei plus cheltuielile.

În urma celor enunțate mai sus, vin și vă întreb. Oare a fost greu ca în proiectul dumneavoastră sa prindeți și construirea de blocuri ANL? Cum puteți crede că tinerii pot fi ținuți în Bistrița doar oferindu-le teren pentru casă. Vă spun eu care sunt din aceeași generație cu ei, nu o să reușiți prin astfel de metode să-i țineți în Bistrița. De ce? Pentru că nu vă aplecați cu adevărat la problemele cetățenilor care își duc traiul în acest oraș, pentru că nu aveți o viziune asupra prezentului cât și al viitorului.

 

Tinerii au nevoie de oportunități și posibilități de dezvoltare, au nevoie de un oraș viu, au nevoie ca Bistrița să le arate că are nevoie de ei. 

 

Cu stimă.

Cosmin Moldovan - PNL Bistrița-Năsăud

Comentarii

20/07/18 11:04
comentator

Pe ce va bazati cand afirmati asta ? Mai bine ziceti ca este parerea Dvs , nu neaparat a bistritenilor , ca daca erau bune masurile dvs sociale, astazi erati Dvs la " butoane " si nu cei de stanga , de care nu va departati prea tare cu politica dusa !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5