Crăciunul regal

“Crăciunul regal” vă invită la o călătorie de un secol şi jumătate în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale. În calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credinţă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.
Volumul este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă şi bogat ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă. În primul capitol, se vorbeşte despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucureşti: la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la reşedinţa princiară din Şoseaua Kiseleff şi la Palatul Elisabeta, iar pe de altă parte, la Sinaia (Castelele Peleş, Pelişor şi Foişor), locul care rămâne, prin excelenţă, Scaunul Casei Regale. Cel de-al doilea capitol cuprinde Crăciunul regal din exil (în principal reşedinţele Bramshill şi Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia şi Villa Serena de la Versoix, Elveţia, şi Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenţa, Italia), precum şi sărbătorile petrecute în România în anii 1989 ¬¬– 2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv. Al treilea capitol este dedicat Crăciunului regal din zilele noastre petrecute la Săvârşin de Regele Mihai şi de familia sa, care, din anul 2001, au reluat tradiţiile dinaninte de exilarea Regelui în 1948. Ultima parte a cărţii cuprinde mesajele de Crăciun ale Regelui Mihai din anul 2001.

Volumul “Crăciunul regal” completează armonios colecţia care apare începând cu anul 2011 la Curtea Veche Publishing, oferind publicului volume despre evenimentele publice şi momentele mai puţin cunoscute care se petrec în mijlocul Familiei Regale a României.
În calendarul Familiei Regale, sărbatorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credintă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tănărul Principe Suveran Carol I găzduia, în Palatul Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România. Astfel, volumul este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarna şi ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5