Principesa Moştenitoare Margareta a României

Modernizarea României

Principesa Moştenitoare, prin toate activităţile şi proiectele desfăşurate, promovează imaginea pozitivă a României în străinătate, sprijină cauza persoanelor defavorizate, încurajează tinerele talente şi antreprenoriatul românesc, reprezintă o punte de legătură între românii din ţară şi cei din afara ei, dar şi între trecut, prezent şi viitor.
Anual, alături de Principele Radu, Principesa Margareta întreprinde în jur de cincisprezece-douăzeci de vizite externe prin care susţine interesele fundamentale româneşti. Până în luna iunie a anului 2013, Alteţele Lor Regale au efectuat şase vizite publice externe: în luna februarie, Principesa Moştenitoare alături de Principele Radu şi Principele Nicolae l-au însoţit pe Regele Mihai în cetatea Vaticanului, unde au participat, în prezenţa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea, la sărbătorirea a 900 de ani de la recunoaşterea Ordinului Suveran Militar de Malta; apoi, în data de 10 februarie, Principesa Margareta şi Principele Radu au fost primiţi la Palatul Buckingham de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul unei vizite de cinci zile în Anglia; în aprilie, Alteţele Lor Regale au reprezentat românia la cea de-a XVI-a ediţie a Summitului Economic Eurasiatic Marmara de la Istanbul, vizitând apoi şi Statele Unite ale Americii; în luna mai, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu au vizitat Serbia, unde au luat parte la ceremoniile de Stat pentru repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale Regelui Petru al II-lea, Reginei Alexandra şi Reginei Maria ai Iugoslaviei; în luna iunie, au călătorit din nou la Londra unde l-au întâlnit pe Principele de Wales la reşedinţa sa de la Clarence House.
Prin documentul „România. O viziune pe 30 de ani”, Principesa Moştenitoare, alături de Principele Radu, şi-a asumat susţinerea tuturor întreprinderilor private, mici şi mijlocii, militând atât în faţa autorităţilor naţionale, cât şi în faţa celor străine, pentru condiţii mai bune de finanţare, dar şi pentru deschiderea pieţelor europene şi mondiale. Dovada ingeniozităţii şi creativităţii întreprinzătorilor români stă în faptul că mulţi dintre aceştia au devenit Furnizori ai Casei Regale a României, produsele lor regăsindu-se în Reşedinţele Regale.

Text preluat din „Margareta – Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu Gheorghe, Editura Curtea Veche, Bucureşti 2013

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5