Crin Antonescu: „Elevii sunt, din nou, cobaii PSD şi PDL”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut apel la Guvern să retragă pachetul de legi pe care intenţionează să-şi asume răspunderea. Liderul liberalilor este de părere că lucrurile merg prea departe şi că tensiunile sociale care sunt mai mari ca oricând vor afecta grav viitorul României. În privinţa problemelor din educaţie, Antonescu susţine că Legea educaţiei, în forma propusă de Guvern, îi transformă pe elevi în „cobaii PSD şi PDL”.

„Cred că Legea educaţiei, în forma propusă de guvern, nu aduce reforma aşteptată. Dimpotrivă, este un mare pas înapoi. Este lipsită de viziune, de conţinut. Condamnă educaţia la mediocritate, prin întoarcerea la o abordare supercentralistă. Este o lege care suprareglementează sistemul de educaţie, ca pe vremea comuniştilor. Elevii şi părinţii sunt ignoraţi. Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele continuă să joace rolul de planificatori. Elevii sunt din nou cobaii PSD şi PDL. Vor fi supuşi la examinări nesfârşite, care nu-i vor ajuta, nu vor accentua competiţia şi nu vor înlătura fraudele. Legea nu creează în niciun fel premisele şi mijloacele ca educaţia să fie corlată cu nevoile pieţei muncii”, declara Crin Antonescu.

Liderul PNL susţine că în momentul în care inspectorii şcolari generali, primarii se vor implica în numirea de directori la conducerea şcolilor, se va ajunge la politizarea învăţământului, ceea ce înseamnă „un pas înapoi”.

„ În momentul în care inspectorii generali şi primarii – care sunt oameni politici sau numiţi politic – se implică în numirea de conduceri în şcoli, facem un pas înapoi. Ce garanţii avem că soţia, sora sau verişoara primarului nu vor obţine diferite posturi de conduceri în şcoli, doar pentru că sunt ruda cuiva? Niciuna. Educaţia timpurie este total neglijată, ori, acolo construim apetenţa copilului pentru şcoală. Neglijarea acestei probleme este crucială în sensul stimulării decalajului dintre mediul urban şi rural (…) Este inacceptabil ca o majoritate parlamentară de 70% să îşi angajeze răspunderea pe un domeniu atât de important. Reforma în Educaţie nu este un joc de ping-pong între domnii Geoană şi Băsescu”, spune Antonescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5