Cristian Parasca, şef AJFP B-N: Anul trecut, au fost înregistrate venituri la bugetul consolidat de peste 692 milioane lei

Anul trecut, veniturile bugetare realizate la bugetul general consolidat la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost de 692,800 milioane lei, cu aproape cinci procente mai mult decât era programat, însă mai mici faţă de 2015, asta pentru că, din 1 februarie 2016, contribuabilii mijlocii au fost administraţi la nivel regional. Peste 330 milioane lei au mers către bugetul de stat (exclusiv încasările în vamă), peste 120 milioane lei reprezintă venituri la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, 231 milioane lei, către bugetul asigurărilor sociale de stat, iar 9,3 milioane, către bugetul asigurărilor pentru şomaj, a precizat Cristian Parasca, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.
În ceea ce priveşte diferite tipuri de impozite care au atras venituri către bugetul de stat, cea mai mare sumă o reprezintă impozitul pe venit, 146 milioane lei, TVA – 84 milioane lei şi impozitul pe profit – 43 milioane lei. Cele mai mari încasări la bugetul general concolidat, aşa cum este şi normal, figurează la AJFP Bistriţa, cu suma de 494 milioane lei, în fapt aproximativ 72% din total încasări.
În context, şeful AJFP B-N, Cristian Parasca, a menţionat că Bistriţa-Năsăud s-a clasat la mijlocul clasamentului naţional în ceea ce priveşte gradul de conformare la plată a obligaţiilor fiscale, cu 73,5%, faţă de o medie naţională de 85%. Oricum, în state precum Germania sau Franţa, acest grad de conformare depăşeşte 90 de procente.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5