Cristina Istrate vă recomandă Muzica la Altitudine ! O vioară specială va putea fi cântată de către toți cursanții

Asociația Culturală “Muzica la Altitudine” organizează masterclass-ul “Muzica la Altitudine” la Poiana Stampei (județul Suceava).
La acest masterclass participă 26 de cursanți atât români cât și străini având vârste cuprinse între 13 și 29 de ani. “Pașii” cursanților sunt îndrumați de către violoncelistul Răzvan Suma - solist concertist și Director al Orchestrelor și Corurilor Radio România și violonistul Ștefan Horvath - fost concertmaestru la Orchestra Simfonică din Basel și concertmaestru invitat la Colegium Musikum Basel și Orchestra Simfonică din Berna.
În acest an invitatul special al evenimentului este Tiberiu Soare, dirijor al Operei Române din București, care susține seminarii despre complexitatea muzicii, tehnici de citire a partiturilor, noțiuni de forme și structuri în muzică.
Corepetitoare la masterclass-ul “Muzica la Altitudine” sunt pianistele Andreea Csibi și Raluca Ouatu.
Societatea Guarneri va pune la dispoziție o vioară specială, Stradivarius Ex-Michelangelo din 1718 – perioada de aur a lutierului, care va putea fi cântată de către toți cursanții, chiar și la concertul final, aceasta fiind o șansă unică pentru ei. Demersul este realizabil prin amabilitatea domnului Robert Dumitrescu , Directorul General al Societății Guarneri din Elveția.
Concertul final va avea loc la Sinagoga din Bistrița în 26 iulie 2016, ora 18.00, în cadrul Festivalului de Poezie și Muzică de Cameră.
Coordonator al evenimentului: Cristina Istrate.
Parteneri ai evenimentului: Institutul Cultural Român, Primăria Poiana Stampei, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița, Societatea de Concerte Bistrița, BMW România.
Partener media: Radio România prin posturile Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5