Masterclass-ul ,,Muzica la atitudine”, ediţia a II-a, la final

*Cristina Istrate: Am încheiat a doua ediţie frumos. Felicit toţi cursanţii şi organizatorii!

Timp de o săptămână, sunetul viorii şi al violoncelului nu s-a mai oprit la Poiana Stampei, aici desfăşurându-se masterclass-ul ,,Muzica la altitudine” la care au participat cei mai buni 24 de tineri instrumentişti la vioară şi violoncel (14 la vioară şi 10 la violoncel) din Bistriţa, Cluj, Iaşi, Constanţa, din Ucraina, Elveţia şi Italia.

Alături de ei au fost şi doi profesori renumiţi în lumea muzicală internaţională, Răzvan Suma şi Ştefan Horvath. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români cu diverse proiecte în derulare, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi profesor la Universitatea de Muzică Bucureşti. Ştefan Horvath este concert maestru al Orchestrei Simfonice din Basel Elveţia, unde desfăşoară o bogată carieră concertistică. Amândoi au susţinut concerte cu orchestre celebre în lume ca solişti şi sunt laureaţi ai unor concursuri prestigioase de muzică, scrie Monitorul de Suceava.

La finalul cursului, tinerii instrumentişti au susţinut două concerte, unul la Poiana Stampei, în 25 iulie, în cadrul Festivalului "Flori pe de Dorna", şi la Sinagoga din Bistriţa, în 26 iulie.

,,Noutatea acestei ediţii o aduce concertul de la Ateneul Român din septembrie, unde o parte dintre cursanţi, împreună cu profesorii lor Ștefan Horvath şi Răzvan Suma, vor cânta acompaniaţi de Orchestra Camerata Regală. Tot în cadrul aceluiaşi concert, fundaţia elveţiană Del Gesu, care deţine o colecţie importantă de viori valoroase, s-a arătat dornică de a susţine acest proiect şi le-a oferit tinerilor muzicieni şansa de a cânta pe aceste instrumente”, spune Cristina Istrate, organizator masterclass-ului ,,Muzica la altitudine”.

Printre organizatorii şi partenerii acestui masterclass se numără Fundaţia "Societatea de Concerte" Bistriţa, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria comunei Poiana Stampei, Institutul Cultural Român, Fundaţia culturală "Analia Selis", Fundaţia Del Gesu, Orchestra Notes and Ties, Radio România Cultural şi Asociaţia ANTREC, filiala Bucovina.

Foto:Facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5