„Muzica la Altitudine”

Absolvenţii masterclass de vioară şi violoncel, în concert final

Având un organizator de excepţie şi împătimit al muzicii clasice, pe CRISTINA ISTRATE, iar organizatori fiind C.J.C. B-N, Primăria Poiana Stampei din jud. Suceava şi Societatea de Concerte Bistriţa, douăzeci de cursanţi preselectaţi au avut fericita ocazie de a studia tehnici de instrument şi interpretare, pe parcursul a nouă zile, în compania valoroşilor Ştefan Horvath – violonist şi Răzvan Suma – violoncelist.
Sub denumirea de „Muzica la Altitudine” acest masterclass s-a organizat în Bucovina, la Poiana Stampei, unde participanţii au avut oportunitatea şi norocul de a-şi etala calităţile şi se pot afirma din fragedă copilărie.
Sinagoga Bistriţa a fost gazda concertului final al absolvenţilor masterclass-ului de vioară şi violoncel, „Muzica la Altitudine”, în data de joi, 25.07.2013 unde, începând cu ora 18.00, au evoluat toţi cursanţii, interpretând piese de o acurateţe şi fineţe de „mari maeştri”.
„Mascota” concertului şi masterclass-ului a fost Dănuţ Bungărdean, de 11 ani, din Bistriţa, elev în clasa a V-a, care a interpretat o superbă piesă, fiind o viitoare valoare a muzicii culte din Bistriţa.
Cristina Istrate a adus mulţumiri d-lui Gavril Ţărmure – director C.J.C. B-N, Primăria din Poiana Stampei şi mass-mediei care a mediatizat evenimentul.
Cei mai buni, respectiv, cel mai bun violonist, va cânta pe scena din Cluj-Napoca, iar un alt violonist şi violoncelist vor evalua într-un recital cu „Noua Orchestră Transilvană” aparţinând Societăţii de Concerte Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5