Cristina Iurişniţi: Este un buget demagogic, nepredictibil. Respingerea bugetului de preşedintele Iohannis, un joc politic inutil

Deputatul USR Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, consideră că bugetul adoptat pentru anul 2019 este unul demagogic, care nu va acoperi toate cheltuielile, care a fost făcut pe „fulger înainte” însă l-a sfătuit pe preşedintele Iohannis să nu îl respingă, pentru că România are nevoie de buget.

„Este un buget demagogic, USR crede că acest buget nu este predictibil, este un buget care nu are cum să acopere toate cheltuielile, vom intra în deficit.  (...) Nu l-aş sfătui pe Klaus Iohannis să respingă bugetul, pentru că avem nevoie de un buget”, a declaart deputat Iurişnţi, menţionând că ar fi „un joc politic inutil”. 

În context, deputatul USR a precizat că a depus amendamente legate de infrastructură,  în special infrastructura şcolară. „Cifrele pe care le-am cerut IŞJ-ului nu sunt reale. În toamnă erau 40 de şcoli, de la IŞJ am primit răspuns că sunt 19 şcoli pe listă şi exista o inadvertenţă. O şcoală nu se regăsea, deşi la amendamentele pentru buget pe care le-am pregătit, evident am cerut primăriilor informaţii legate de sumele necesare pentru construirea acestor grupuri sanitare, care nu există, se găsesc în curte. Şcoala de la Figa are nevoie de buget, ea nu apare pe lista IŞJ-ului. Deci, Primăria Beclean a trimis sume concrete pentru şcoala de la Figa şi pentru Liceul Agricol în vederea construirii unui teren de sport. Bineînţeles că sumele – cheltuielile – pe care le-am prevăzut au fost legate de surse de finanţare din PNDL, pentru că, până la urmă, PNDL-ul este puşculiţa PSD, un instrument politic de manipulare şi de obedienţă politică”, a menţionat Cristina Iurişniţi.

Parlamentarul bistriţean a făcut referire şi la subvenţia acordată partidelor politice, care ar fi „de condamnat pentru că efectiv s-a dublat”. „100 milioane euro acordate partidelor nu are nicio justificare în România de astăzi, în condiţiile în care 2355 de şcoli sunt fără grupuri sanitare în incinta şcolii, în condiţiile în care nu avem infrastructură şcolară corespunzătoare şi sunt mai multe probleme de dotare legate de digitalizarea în şcoli, de tot ce înseamnă un act educaţional de calitate”, a concluzionat aceasta.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5