Cristina Iurişniţi: Vom monitoriza activitatea Guvernului. Votul USR nu a fost un cec în alb

                 Deputatul Cristina Iurişniţi a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că USR va monitoriza activitatea Guvernului, votul acordat nereprezentând un „cec în ab”. „A fost o săptămână de foc pentru politica românească, a fost învestit Guvernul Orban. Am fost unul din cei 41 de parlamentari USR prezenţi în plenul Parlamentului. (...) Am votat pentru o resetare a politicii guvernamentale, pentru că Guvernul Dăncilă trebuia să plece definitiv acasă. Ne dorim o orientare a politicii româneşti spre valorile europene şi spre o aducere a ţării la nivel de funcţionalitate, pentru că ştim că suntem îndatoraţi, avem o gaură neagră la bugetul României.  USR va monitoriza acest Guvern, votul nu a fost un cec în alb decât pentru o scurtă perioadă. Noi vom urmări cu atenţie toate deciziile care se vor lua la nivel ministerial”, a declarat deputatul Iurişniţi.

          Parlamentarul bistriţean a precizat că va urmări în special activităţile ministrului Educaţiei, Monica Anisie, căreia i-a formulat deja o serie de întrebări şi interpelări ce vizează majorarea bugetului Educaţiei, desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Învăţământ Profesional Dual, „o sinecură pentru clientela de partid pesedistă”, extinderea programului pilot „O masă caldă în şcoli” sau managementul instituţional, în sensul organizării de concursuri pentru directorii cu delegaţie.

          „Monitorizez şi sunt atentă la ce se întâmplă în Ministerul Educaţiei. E foarte important să vedem cum se vor derula toate activităţile educaţionale care au fost tot timpul puse sub semnul impredictibilităţii. (...) Tot timpul aveam parte de surprize de tip catastrofă”,  a menţionat Iurişniţi. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5