Cristina Retegan, o mireasă frumoasă, pe măsura talentului ei!

Cristina Retegan a spus „Da”, trăind cel mai frumos eveniment din viaţa ei, alături de Darius Ţibrea. Familia, colegii de la Ansamblul profesionist „Dor românesc”, acolo unde activează, dar şi mulţi prieteni au ţinut să fie părtaşi la bucuria celor doi tineri.  

Cristina Retegan a avut un an plin. A schimbat prefixul şi ab trecut prgaul împlinirii unei femei. Se căsătoreşte şi, de ce nu, poate ne invită şi la petrecerea ce va rodi din dragostea lor.  Le urăm „Casă de piatră”, construită pe iubire, credinţă  şi înţelegere, iar miresei succes pe scenă,  mii de spectatori şi cântece frumoase care să îi însoţească cariera.

În timp ce Nicolae Cionca este naş, de la nuntă nu lipsesc vicepreședintele CJ, Alexandru Pugna, Mirela Petruş, Oana Matei şi Emilian Coruţi, dar şi alţi artişti de la Dor Românesc.

***

Având rădăcini pe Valea Ţibleşului, acolo unde mai întâi se aude doina şi apoi răsare soarele, Cristina Retegan reuşeşte să aducă în faţa publicului din întreaga ţară cântecul curat transmis de ţăranul român de la Căianu Mic. Susurul izvoarelor, frumuseţea dealurilor care se bat cap în cap dar adună între ele comori ancestrale sunt oglindite prin cântecul tinerei interprete.

S-a născut în Năsăud. Actualmente locuieşte în Beclean, fiind absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Când era mică a visat să se facă învăţătoare şi nicio clipă nu s-a gândit că vocea ei ar putea-o duce mai departe. Anii au trecut şi viaţa i-a demonstrat că pasiunea de-a cânta poate să îi transforme viitorul.

A fost călăuzită pe drumul cântecului popular de către Maria Lar şi George Harosa de la Casa Orăşenească de Cultură Beclean. A câştigat concursul „Moştenitorii”, organizat de TVR şi realizat de Marioara Murărescu, pe care l-a luat cu nota maximă. Din 2004 este angajată a ansamblului profesionist “Dor Românesc”. Fire cumpătată, Cristina Retegan îşi croieşte drumul în muzică treptat. Trecând prin inima ei cântecul de pe valea dragostei, Cristina Retegan vine în faţa publicului, pe care-l respectă, cu două albume „Sunt fată transilvăneană” şi „Poartă-mă, dorule, iară”. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5