Criza acută a forţei de muncă afectează mediul de afaceri şi agenţii economici din judeţul nostru!

Într-un studiu lansat şi comandat de CCI a României şi realizat de Kantar TNS pe un eşantion de 501 firme, de pe întreg teritoriul ţării, s-au ajuns la concluzii defavorabile mediului de afaceri printr-o criză foarte mare a forţei de muncă calificată şi necalificată care influenţează în mod negativ economia României.
La sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, preşedintele acesteia, Vasile Bar, a prezentat, într-o conferinţă de presă, rezultatele Studiului privind percepţiile mediului de afaceri asupra economiei, prin care statisticile realizate arată că de această criză acută se face vinovat „Statul” şi trebuie schimbată urgent Legea Educaţiei.
De asemenea, Legea Învăţământului Dual propusă şi aflată în Camera Deputaţilor are lacune, nu se prevede un contract ferm care să-i oblige pe absolvenţii de şcoli profesionale să rămână în societăţile de care au fost sponsorizaţi, trebuie schimbată urgent legislaţia în acest sens.
Companiile se lovesc de plecarea în străinătate a angajaţilor în proporţie de 35%, iar 77% din personalul calificat pleacă din ţară.
Statul este de vină pentru că oferă ajutoare sociale, iar şomerul nu vrea să lucreze dacă primeşte bani.
Cele 501 firme au propus reducerea impozitelor, a fiscalităţii, încrederea în DNA este în scădere – 42%, 52% nemulţumiţi de modul cum sunt promovate afecerile în străinătate.
AJOFM B-N trebuie să-şi schimbe stilul de muncă, să se organizeze cursuri benefice angajatorilor.
CCI B-N ocupă locul 35-36 în ţară, judeţul nostru este printre primele 25 judeţe din ţară, iar CCI B-N are 300 de membri şi este pe locul 8 în privinţa veniturilor.
„Este necesară schimbarea legislaţiei actuale pentru a rezolva problemele agenţilor economici din judeţul nostru şi posibilităţile de rezolvare a acestora, pentru a le oferi forţa de muncă necesară”, a concluzionat Vasile Bar.

Comentarii

06/06/17 16:08
Gelu

Cand vor disparea comunistii din conducerea tarii, a judetelor si oraselor, problema se va rezolva.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5