Cu cărucioarul, la furat bunuri din maşini

În noaptea de luni spre marţi patrula de siguranţă publică a identificat pe Ciprian F. de 24 ani din Şieu, Romulus Lazar M. de 15 ani şi Gabriel Daniel C. de 17 ani ambii din Viile Tecii, care transportau cu un cărucior bunuri in valoare de 500 lei, sustrase din două autoturisme ce erau parcate pe strada Pîrcălabului, respectiv Crinilor din Bistriţa.

Cercetările continuă de către politiştii Biroului Poliţiei Urbane pentru documentarea intregii activităţi infracţionale a celor in cauză. Deoarece in ultima perioadă mai multe infracţiuni de furt din autoturisme s-au inregistrat la nivelul municipiului Bistriţa, poliţia vine in intâmpinarea concetăţenilor cu câteva recomandări preventive desprinse din analizele realizate pe aceasta linie, bunurile lăsate la vedere în autoturisme, indiferent de valoare, constituind principala cauză a acestui tip de infracţinui”, transmite subinspector de poliţie Mihaiela Moldovan.

Poliţia le recomandă proprietarilor să nu lase la vedere în interiorul autoturismului obiecte de valoare care stârnesc interesul hoţilor (bani, genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "Diplomat", aparatură electronică gen antiradar sau GPS, acte personale etc.) pentru că acestea reprezintă o tentaţie şi chiar o provocare ,,profesională” pentru infractori. De asemenea, să asigure autoturismele prin încuierea uşilor, folosind un sistem de blocare a uşilor cu chei neconvenţionale. Autoturismele trebuie parcate, pe cât posibi,l in locuri cât mai bine iluminate (pe bulevarde principale, in zone cu supraveghere video, cu trafic mai intens sau mai populate). Dacă vedeţi ceva suspect (persoane străine care studiază indelung un autoturism, care forţează incuietorile, sparg geamurile s.a.) sunteţi invitaţă să participaţi activ la siguranţa comunităţii prin sesizarea poliţiei pe numărul 112 .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5