Vezi ce au fotografiat poliţiştii şi jandarmii ! Ne expunem singuri la pericol !

În această perioadă, poliţia bistrițeană se axează pe reducerea fenomenului de furt, în mod special pe furturile din autoturisme. Campania de informare ,,Hoţii au nevoie de ajutorul tău! - nu lăsa neglijența să te transforme în victimă”, derulată în această perioadă, a pus accentul pe faptul că principalele cauze ale furturilor din autoturisme sunt neglijenţa şi lipsa de precauţie a proprietarilor care lasă obiecte de valoare, genţi, bani la vedere în autoturisme sau le lasă chiar neîncuiate.
Polițiștii de prevenire și ordine publică, însoţiţi de jandarmi, au organizat acţiuni în principalele parcări din municipiul Bistriţa, au distribuit pliante cu informaţii preventive şi au fotografiat diverse bunuri lăsate la vedere în autoturisme , care invită hoţii să le spargă /fure.
Vă reamintim câteva sfaturi care vă ajută să nu deveniţi victime ale hoţilor din autoturisme:
• de fiecare dată când părăsiţi autoturismul, să nu lăsaţi la vedere, în interiorul acestuia, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip "Diplomat", aparatură electronică, etc.;
• dacă locuiţi la casă, parcaţi-vă autoturismul în curte sau în garaj;
• să vă asiguraţi autoturismele prin încuierea uşilor,geamurilor;
• să nu lăsaţi în autoturism documente, obiecte personale, sau ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
• să parcaţi numai în locuri bine iluminate, sau în locuri unde pot fi observate în permanenţă, nu în locuri izolate;
• să manifestaţi vigilenţă şi spirit civic în cazul în care observaţi hoţi “în acţiune”, prin comportamente de descurajare a acestora şi alertarea poliţiei la numărul de urgenţă 112.
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5