Cu drag, despre Valentin Raus

Sub egida Bibliotecii Judeţene, în sala „Liviu Rebreanu” a instituţiei, a fost organizat un eveniment care a marcat 20 ani de la trecerea în eternitate a scriitorului şi jurnalistului Valentin Raus. Manifestarea a fost coordonată de directorul instituţiei, Ioan Pintea, care a spus că scriitorul Valentin Raus se află, prin cărţile sale, pe raftul de sus a literaturii.
Scriitorul Cornel Cotuţiu a vorbit despre revista „Minerva”, pe care a realizat-o împreună cu Valentin Raus; scriitorul Olimpiu Nuşfelean despre omul Raus, care a desţelenit spaţiul cultural bistriţean, iar colegul de redacţie, Gavril Moldovan, despre profesionalismul jurnalistului. Amintiri frumoase despre cel evocat au avut şi scriitorii Al.C. Miloş, pentru care Raus a fost un model; Virgil Raţiu, debutat de Raus în ziarul „Ecoul” cu poezie în anul 1973, Niculae Vrăsmaş, care a citit un acrostih dedicat scriitorului de Teo Vrăsmaş şi Pompei Ştefănescu, care şi-a amintit de călătoriile culturale prin judeţ.
Scriitorul Gabriel Gafiţa, ginerele lui Valentin Raus, a vorbit despre manuscrisele acestuia, despre omul extrem de organizat cu propria operă.
În acest cadru a fost lansat volumul „Inventar de tristeţe şi echilibru”, apărut în Seria Manuscriselor, la Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene. După-masă, manifestările au continuat la Casa Cărţii cu lansarea volumului „Du-te departe de mine”, apărut la Editura Nemira, sub semnătura lui Gabriel Gafiţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5