Proiectul « Jurnalistul adolescent »

„Cu sufletul spre Dumnezeu în preajma Crăciunului”

În seara de 16 decembrie 2011, începând cu orele 18:00, a avut loc un „Concert de colinde” la Casa Municipală de Cultură, Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost susţinut de Adi Gliga în parteneriat cu organizaţia „Apa”.

Spectacol a început cu o rugăciune spusă de domnul pastor Repede Ioan, de la Biserica Sfânta Treime, Bistriţa-Năsăud. Acesta a ţinut un scurt discurs în care a făcut apel la curăţarea Duhului Sfânt. În continuare, Adi Gliga a încantat publicul cu o serie de colinde şi a povestit câteva întâmplări dureroase din viaţa sa, dar care l-au ajutat să treacă peste greutăţile cu care s-a confruntat mai târziu.

Pe scenă a fost chemat un băiat în vârstă de 10 ani, căruia i s-a adresat următoarea întrebare: „Ce îţi doreşti cel mai mult să primeşti de Crăciun?”, iar băiatul a răspuns cu sinceritate la această întrebare, afirmând că cel mai mult îşi doreşte ca toată lumea să fie fericită, lucrurile materiale neavând mare importanţă.

După câteva momente a intrat pe scenă pastorul Marcel Bota , care a vorbit despre esenţa sărbătorii de Crăciun. Se doreşte ca spiritualitatea îmbrăcată în tradiţionalism să fie despuiată, iar apoi îmbrăcată în adevărata lumină. Totodată, acesta afirmă şi faptul că între nevoile fundamentale ale pământenilor stă nevoie de semnificaţie, care ne împinge să ne construim un nume. A avea semnificaţie, după părerea pastorului Marcel Bota, înseamnă să ne frângem pe noi înşine în faţa guvernatorului Universului, al adevărului absolut, acesta fiind Dumnezeu.

Credinţa nu e sentimentalism, fericirea atârnând de disponibilitatea noastră de a ne apleca ca Maria în faţa lui Dumnezeu. Crăciunul fericit este acela în care omul este capabil să capituleze de la statutul de stăpân şi să devină robul lui Hristos.

Spre sfârşitul concertului, Adi Gliga a mai susţinut o serie de colinde. De la acesta am avut de învăţat că, oricât de mizerabil ar fi în jurul nostru, nu înseamnă că nu putem deveni fiecare dintre noi împărat. Prin această învăţătură s-a făcut legătura cu ieslea murdară în care s-a născut Hristos, Mântuitorul nostru.

Seara s-a încheiat cu colinda „Iisus s-a născut în iesle, dar este şi în inima mea”, care a emoţionat întreg publicul. La sfârşit, fiecare dintre organizatorii acestui concert a urat multă fericire, sănătate, linişte sufletească şi un Crăciun fericit!

Dombi Nicoleta-Mariana

Pop Alina-Diana

Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5