Culisele reuniunii PD-L din Poiana Braşov: de ce s-au revoltat noii parlamentari

În spatele uşilor închise, proaspeţii aleşi uninominal aflaţi la primul mandat au ridicat pretenţii pentru funcţii in Legislativ şi au cerut modificarea regulamentului intern al grupurilor parlamentare. Surse PD-L participante la întâlnirea de la Poiana Braşov au declarat pentru HotNews.ro că „aripa tânără” doreşte să introducă în regulamentul de funcţionare încă patru funcţii de vicelideri, pe lângă cele patru existente în prezent. Nou sosiţii in Legislativ doresc şi ei funcţii în comisiile de specialitate. Grupurile parlamentare PD-L împreuna cu liderii partidului şi miniştrii s-au reunit in week-end în Poiana Braşov pentru a-şi stabili priorităţile sesiunii parlamentare din februarie. Preşedintele PD-L Emil Boc i-a dăscălit pe aleşi să lase orgoliile la o parte şi să fie corecţi cu colegii social-democraţi.

„Suntem parteneri cu cei de la PSD şi vom fi competitori electorali in toate competiţiile care vor urma. Însă vreau să fim corecţi şi să avem o relaţie de fair-play în raport cu partenerii de la PSD. Rugămintea mea ar fi sa încercăm să punem deoparte orgoliile şi să ne concentram pe priorităţi iar in campania electorala să avem ca motiv de dezbatere lucrurile bune pe care

le-am realizat pentru România şi mai puţin dezbaterile politicianiste si certurile dintre noi".

Conform surselor Hotnews.ro, deputaţii Dănuţ Liga, Sever Voinescu şi Gelu Vişan, susţinuţi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au luat cuvântul în faţa conducerii PD-L şi au solicitat refacerea regulamentului intern. Dănuţ Liga a tunat şi a fulgerat la adresa vicepreşedintelui Ioan Oltean, (absent de la şedinţă) comunicând conducerii că este o jignitor ca vicepreşedintele şi deputatul de Bistriţa să facă legea şi să-şi nominalizeze oamenii în comisii cum crede de cuviinţă.

Aceleaşi surse susţin că Liga a protestat în faţa liderilor PD-L amintind de episodul numirii Robertei Anastase la şefia Camerei Deputaţilor . „Este inacceptabil ca Oltean să vină la grup şi să bată cu pumnul în masă, să ne impună nouă să-l alegem ca şef al Camerei", ar fi spus Dănuţ Liga in şedinţa grupurilor parlamentare.

Ioan Oltean a intenţionat să candideze la şefia Camerei Deputaţilor, însă nu a primit votul deputaţilor PD-L. Ca premiu de consolare, liderii PD-L l-a nominalizat în funcţia de vicepreşedinte al Camerei.

Deputaţii aflaţi la primul mandat au făcut front comun si au solicitat conducerii PD-L să le dea posibilitatea de a-şi nominaliza singuri reprezentanţii în comisiile de specialitate şi viceliderii la grup. Conform surselor democrat-liberale, „aripa tânără" doreşte să introducă în regulamentul de funcţionare încă patru funcţii de vicelideri pe lângă cele patru existente in prezent. De asemenea, noii sosiţi în Legislativ doresc şi ei funcţii în comisiile de specialitate

Pentru a calma spiritele, preşedintele Emil Boc le-a dat unda verde parlamentarilor să elaboreze un nou regulament de funcţionare interna. Deputaţii şi senatorii urmează să se întâlnească luni, 19 ianuarie, pentru a lucra la noul cod de funcţionare interna. Acesta va fi depus până la începutul lunii februarie la Biroul Permanent Naţional al PD-L pentru a fi discutat şi analizat în şedinţă.

Sursa: Hotnews.Ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]