Cultura de floarea-soarelui din ferma inginerului Harşianu străluceşte la soare
Cu toată seceta din această perioadă, cultura de floarea-soarelui din ferma inginerului Octavian Harşianu a găsit condiţii prielnice de dezvoltare. Pe tarlalele de la Vermeş-Sângeorzu Nou, cultura arată foarte bine şi se estimează a se obţine o producţie de peste 3000 kg/ha. Comparativ cu producţia estimată a se obţine într-o zonă cu tradiţie, respectiv Dobrogea, cea preconizată pentru zona noastră, apreciază ing. Harşianu, este superioară. După recoltare, la momentul oportun, întreaga cantitate va fi livrată fabricilor de procesare. În ferma octogenarului specialist, mai există în cultură peste 500 hectare porumb şi cereale păioase.
L-am întrebat care este starea de vegetaţie din podgoria de viţă-de-vie, ştiindu-se faptul că vinul, marca Harşianu, şi-a câştigat deja o faimă pe piaţa consumatorilor din întreaga ţară. „Via arată, la ora actuală, foarte bine. Ne aşteptăm la o producţie superioară anilor trecuţi”, ne-a spus, vădit mulţumit, privind de la înălţime via nobilă din dealurile Dumitrei.
Citiţi şi:
- Vinul Steiniger, soiul Ursita, berbecuţii Suffolk şi rasa Mangaliţa, branduri ale inginerului Harşian
- Drumurile şi iubirile lui Octavian Harşianu
- La mulți și binecuvântați ani inginerului Octavian Harșianu, Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud!!
- Vinul ce izvorăşte din Podgoria Harşianu e elegant, limpede şi curat ca o lacrimă din dragoste
- De pe o gură de rai, Octavian Harşianu se bucură de rodnicia podgoriei şi blândeţea mioarelor Suffolk, însă îl nelinişteşte suverana ploaie de aprilie
Adaugă comentariu nou