Cum actionezi pentru ca plata datoriilor sa nu mai fie o povara

In momentul in care se confrunta cu datorii, unii oameni fac greseli care ii afunda si mai tare in probleme. Acest lucru se intampla pentru ca, din pacate, nu au o educatie financiara asa cum se intampla in tarile occidentale, de exemplu, unde cetatenii sunt invatati inca din copilarie cum sa adopte un comportament financiar sanatos, pentru a-si gestiona cat mai eficient banii. Pe un astfel de fond, pentru multe dintre persoanele aflate intr-un impas financiar, plata datoriilor devine uneori imposibila, pentru ca sunt prinse in valtoarea veniturilor mici si a cheltuielilor carora nu le mai pot face fata.

Care sunt cele mai comune greseli pe care le fac oamenii cu datorii

Fiecare om isi gestioneaza cum considera de cuviinta problemele care ii apar in viata. In timp ce unii se inchid in ei si nu accepta niciun fel de ajutor, altii acumuleaza alte datorii, din dorinta de a le achita pe cele vechi care ii apasa. Un lucru este cert: parerea unui specialist din afara este de dorit, fie ca este o cunostinta, careia i se cere sfatul, fie ca este un specialist in domeniu, cum sunt agentii KRUK.

Refuzul ajutorului

O greseala frecventa a celor cu restante este insa ca refuza ajutorul, din diverse motive: rusine, neincredere, necunostinta de cauza. Un agent de la o firma de recuperare a creantelor, cum este KRUK Romania, nu face altceva decat sa asculte problemele, sa analizeze situatia clientilor si sa propuna o iesire din criza, oferind un plan personalizat.

Platile esalonate sunt un mare ajutor pentru persoanele aflate la ananghie. Faptul ca li se ofera posibilitatea de a achita ratele in ritmul lor, tinand cont de veniturile lunare, este un mare avantaj pentru persoanele cu datorii. Se pot concentra la restul activitatilor, stiind ca isiplatesc datoriile fara un efort prea mare.

Cheltuieli inutile

O alta greseala pe care o fac multi oameni este ca nu au un buget al familiei. Pentru ca nu vad negru pe alb care sunt veniturile si cheltuielile lor lunare, oamenii nu pot preveni acele comportamente nesanatoase in privinta banilor. Situatiile intocmite lunar au un efect imediat: cheltuielile care nu sunt necesare vor putea fi vizualizate si inlaturate cu prima ocazie.

Alte imprumuturi in contextul in care exista datorii

O alta eroare este si aceea a accesarii unor credite noi pentru a le acoperi pe cele deja existente. Nu se intampla altceva decat ca datoria va creste, oamenii intrand astfel intr-o spirala a datoriilor din care le va fi si mai greu sa iasa. In loc de credite noi, ar trebui evaluate fondurile disponibile si sa se creeze posibile surse de economii.

Va fi necesar ca oamenii sa renunte la multe cheltuieli, iar cu aceasta ocazie vor vedea cate produse si servicii nefolositoare au achizitionat de-a lungul timpului, lucruri fara de care puteau trai la fel de bine. Un articol foarte interesant in aceeasi ideepoate fi gasitsi pe eafacere.

In plus, va fi nevoie de economisire la plata facturilor (gaze, apa, curent electric, telefonie, internet, cablu), dar si de rationalizarea alimentatiei. Se vor face liste de cumparaturi, se va gati mai mult acasa, se vor alege produse cu un raport calitate-pret mai bun.

Mai exact, va fi nevoie de regandirea intregului stil de viata, cu accent pe economisire si constientizare!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5