Cum se asigură o protecție ridicată a casei în caz de incendiu. Vopseaua termospumantă

Construirea unei case este pentru fiecare persoană un moment important din viață. Ea trebuie să ofere liniștea și confortul mult dorit. De asemenea, o casă trebuie să prezinte o rezistență și o siguranță pentru eventualele evenimente nefericite ce se pot ivi (incendii, cutremure, vânturi puternice, etc.).Rata de incidență a unor astfel de evenimente poate fi destul de ridicată.

          Dacă multe dintre ele pot avea cauze naturale, un incediu poate fi declanșat de foarte mulți factori antropici.Din aceste motive, trebuie luate toate măsurile necesare pentru a preveni și pentru a stinge un eventual incendiu. Una dintre cele mai performante soluții existente pe piața din România este cea oferită de către Omega-Contego, și anume, un tip de vopsea rezistentă la foc. Aceasta este o soluție extraordinară, dar ea trebuie sa fie implementată în paralel cu alte detalii ce țin de rezistența și protecția unei construcții.

          Pentru a înțelege importanța fiecărui detaliu, se vor prezenta toate aspectele ce trebuie luate în seamă atunci cand se dorește o construcție sigură, cu diferite scopuri, nu doar cel rezidențial.

Totul pornește de la planificare și proiectare

          Orice fel de construcție, aceasta are la bază o idee. Acea viziune poate fi pusă în practică mai mult sau mai puțin. Atunci când se planifică construirea unei cladiri, una dintre principalele întrebări este legată de scopul pe care îl deservește.

          Construcțiile pot fi de foarte multe feluri. Ele pot fi adresate unei zone rezidentiale, altele pot avea scopul de a oferi servicii comunitații publice, și aici avem ca exemple spitalele, scolile, respectiv alte instituții publice (primării, prefecturi, muzee etc.), sau putem avea clădiri care să aibă scopul de divertisment sau afaceri. Lista celor din ultimul caz poate fi destul de largă: de la săli de evenimente, stadioane, cinematografe, spații comerciale, clădiri de birouri și până la fabrici.

Utilizatorii unei clădiri – factor important

          Principalul aspect care trebuie să fie luat în seamă atunci când se știe scopul unei construcții este cel referitor la numărul de persoane așteptat și activitățile ce pot fi prestate. În funcție de traficul de persoane estimat, clădirile trebuie să pună accentul pe diferite detalii. De exemplu, în cazul în care o clădire prezintă un trafic ridicat (cum este în cazul unui mall sau supermarket), accentul trebuie să se pună în special pe oferirea multor căi de evacuare și semnalizarea lor cât mai eficientă. Dacă traficul din acea clădire este unul mai redus, se poate pune un accent mai mare pe învățarea personalului ce-și desfășoară activitatea acolo să poată lua  primele măsuri.

 

Activitatea prestată poate crește riscul de incendiu

De asemenea, activitatea desfășurată joacă un rol primordial în clasificarea construcțiilor în funcție de riscul de incendiu. Spre exemplu, o fabrică ce are ca domeniu de activitate prelucrarea materialelor chimice va prezenta un risc de incendiu foarte crescut.

          Cert este că, indiferent de traficul și activitățile desfășurate, construcția unei clădiri trebuie să ofere cele mai bune condiții pentru a crește siguranța.

Produse și servicii conforme cu normele P.S.I.

          Pentru a se asigura că oferă cele mai eficiente și cele mai corecte soluții, Omega-Contego are în lista de oferte, doar produse ce sunt în conformitate cu normele P.S.I.

Normele de prevenire și stingere a incendiilor (P.S.I.) stabilesc principiile, criteriile de performanță și condițiile tehnice privind siguranța la foc pentru construcții, instalații și amenajări. De asemenea, sunt stabiliți agenții care pot interveni în caz de incendiu, precum și regulile și măsurile ce au ca scop apărarea împotriva incendiilor. Proiectarea și executarea construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări se realizează astfel încât, în cazul unui incendiu să se asigure protecția imediată a utilizatorilor, limitarea pierderilor de bunuri, preîntâmpinarea propagării incendiului, respectiv protecția personalului specializat pentru stingerea incendiilor.

          Analizând toate aceste aspecte, echipa de la Omega-Contega a reușit să dezvolte un sistem de prevenție care să se adapteze pe diferitele aspecte ale unei case și cum este aceasta proiectată. Indiferent de structura folosită, fie că este una metalică sau este una lemnoasă, ei pot oferi o consultanță specializată pentru a se lua măsurile adecvate și a consolida rezistența la incendii. Sistemul de instalații (electrice, ventilație), reprezintă, de asemenea, o sferă în care cei de la Omega-Contego pot oferi cele mai potrivite soluții și produse.

          În viziunea, planificarea și execuția unei case, toate aceste detalii sunt extrem de importante. Fiecare pas trebuie parcurs pentru a preveni și pentru a oferi un plus de siguranță. Omega-Contego este o firmă ce respectă cu brio exigențele pe care le prezină normele din acest domeniu. De altfel, ea este autorizata în acest domeniu de către „Centrul de Studii, Experimentări și Specializare în Prevenirea și Stingerea Incendiilor”, din cadrul Ministerului de Interne, cât și de alte activități adiacente domeniului serviciilor, având o certificare la nivel european.

Structura de rezistență poate varia

          În funcție de materialele folosite în construcția unei case, rezistența elementelor create poate fi diferită. Ele sunt clasificate după durata la care rezistă fără să sufere modifcări în structura lor, datorate acțiunilor termice și mecanice pe care un incediu le produce. De asemenea, ele pot prezenta diverse caracteristici, precum capacitatea portantă, etanșeitatea pe care o prezintă la foc și capacitatea de a izola termic.

          Elementele de construcție pot fi clasificate în funcție de durata rezistenței la foc în cinci grade. Cele mai importante părți de structură ale unei case sunt reprezentate de stâlpi, pereții portanți, pereții interiori, pereții exteriori, grinzile, contravântuirile, planșeele, acoperișurile sau șarpantele, inclusiv panourile de învelire. 

Vopseaua termospumantă – una dintre cele mai bune soluții

          Pentru a preveni și pentru a menține sub control un incendiu, una dintre cele mai bune soluții existente pe piață este cea în care se aplică o vopsea rezistenta la foc. În urma a numeroase studii și experimente, cercetătorii au reușit să dezvolte o super vopsea ce are proprietatea de a oferi o bună protecție împotriva focului. Acesta se numește Contego Firebarrier și este dezvoltată de către Contego International, iar S.C. Omega Solutions Center beneficiază de un parteneriat cu aceasta.

          Contego Firebarrier este singura vopsea rezistentă la foc, din țară, ce a fost agrementată, iar cei de la Omega-Contego sunt atât aplicatori, cât și distribuitori.

Cum funcționează această vopsea termospumantă?

          Această soluție este sensibilă la variațiile termice, astfel încât atunci când ea intră în contact cu temperaturi ridicate expandează și formează un amestec spumant. Acest amestec este practic un strat termoizolant carbonos.

          Indiferent de grosimea stratului de vopsea, acest efect este sigur. De asemenea, limita temperaturii suportate poate varia, la fel și grosimea stratului de spumă format. În orice situație, însă, vopseaua reușeste să ofere o protecție suplimentară și va oferi un interval de timp suficient pentru a putea stinge incendiul respectiv.

Pe ce suprafață se poate aplica această vopsea?

În multe cazuri, aplicarea unei vopsele este restrânsă doar pentru anumite suprafețe. Contego Firebarrier are marele avantaj de a putea fi aplicata pe cât mai multe structuri. Aceasta se poate apleca unor structuri metalice, precum cele din oțel sau cele din aluminiu. De asemenea, construcțiile ce au la bază materialele lemnoase pot fi tratate cu o astfel de vopsea. Nu în ultimul rând, aceasra se folosi pe materialele din spumă de poliuretan, cele din gips și carton, beton, osb, materiale compozite, etc.

O importanță deosebită o are aplicarea acestei vopsele în tubulatura de ventilație și desfumare. Cu ajutorul acestui sistem, incendiul se poate propaga cu ușurință pe toată suprafața. Din acest motiv, vopseaua aceasta rezistentă la foc oferă un important avantaj strategic.

Deoarece se aplică pe un număr atât de mare de suprafețe, aceasta a fost declarată cea mai bună vopsea termospumantă din lume. Alt avantaj pe care îl prezintă este reprezentat de compoziția sa din latex, ceea ce oferă eficiență chiar și unui strat foarte subțire de vopsea.

Aplicabilitate

          Această vopsea prezintă foarte multe avantaje, în principal cea dată de ușurința cu care se poate aplica pe diferite suprafețe. Aceasta se realizează cu ajutorul unui procedeu asemănător și pentru vopselele normale.

De asemenea, această vopsea nu are efecte nocive asupra sănătății. În plus,nu prezintă deloc toxicitate. Aspectul acesta este foarte important, mai ales în situația în care un contact cu focul ar produce mult fum. De cele mai multe ori, fumul este mult mai nociv decât focul în sine. Vopselele ce prezintă o toxicitate ridicată, în cazul unui incendiu vor dezvolta un fum echivalent cu o otravă.

          Din punct de vedere estetic, această vopsea se poate aplica cu ușurință și prezintă un finisaj incredibil de neted. Pigmentarea se poate realiza fără nici o problemă, iar aplicarea unui alt strat de vopsea peste aceasta îi va putea, crește considerabil rezistența.

Datorită conținutului de latex, produsul se poate aplica într-un strat subțire sau chiar unul super subțire. În acest fel se evită foarte mult creșterea sarcinii și a unor greutăți suplimentare asupra structurilor de rezistență. Pentru a asigura o rezistență sporită, fiecare dintre aceste detalii este tratat cu o importanță deosebită și maxim de profesionalism.

 

Timpul de rezistență împotriva focului

          Contego Firebarrier este o vopsea ce oferă o protecție sporită materialelor pe care este aplicată. Dovedit de nenumăratele teste și experimente, intervalul de timp ce poate oferi protecție împotriva focului este de până la 240 de minute. Acest lucru sporește mult perioada în care se poate acționa pentru stingerea acelui incendiu, în care se poate face o evacuare a persoanelor (cu cât timpul de rezistență a vopselei este mai mare cu atât numărul de persoane ce pot fi evacuate este mai mare) și de asemenea, a bunurilor cu importanță deosebită.

          Pe lângă o rezistență mare de a întâmpina focul, soluțiile acestea care sunt aplicate au și o durabilitate foarte mare în timp. După ce au fost utilizate și administrate acelor structuri, vopseaua prezintă aceeași durată de viață ca ele.

Profesionalismul oferit de către Omega-Contego

          Această firmă oferă o gamă largă de produse și servicii ce au scopul de a crește nivelul de siguranță în caz de incendii și de a reuși în multe cazuri să le prevină. Echipa de la Omega-Contego este una specializată în diversele situații întâlnite în acest domeniu și mereu la zi cu ultimele tehnologii și tehnici de pe piață. Acest lucru garantează folosirea celor mai moderne și revoluționare sisteme de protecție.

          Pentru că înțelege importanța de a se adapta la nevoile pe care le au clienții, Omega-Contego oferă o listă largă de servicii, precum cele de:

 • Termoprotecție;
 • Ignifugare;
 • Torcretare a clădirilor;
 • Torcretare a structurilor metalice;
 • Protecție ignifugă pentru suprafețe lemnoase;
 • Protecție ignifugă pentru suprațe din beton;
 • Protecție ignifugă pentru elemente sensibile;
 • Protecție ignifugă pentru sistemul de instalație electrică;
 • Protecție ignifugă pentru sistemul de ventilație (tubulaturile de ventilație);
 • Soluții pentru desfumare;
 • Vopsele termospumante;
 • Serviciul de pregătire a suprafețelor pentru aplicarea soluțiilor;
 • Implementarea soluțiilor de protecție cu ajutorul unui personal specializat.

 

          Utilitate la scară largă

Atât pentru serviciile oferite, cât și pentru produsele din lista de oferte, sfera de aplicare este foarte largă. Acestea se adresează în special zonelor rezidențiale, nu doar caselor, dar și apartamentelor, garsonierelor, pensiunilor sau hotelurilor. Practic, serviciile de turism ar trebui să ofere o importanță deosebită, datorită numărului mare de persoane ce le trece pragul.

          Activitățile industriale au, de asemenea, o nevoie deosebită pentru a evita dezastrele, în special în atelierele de prelucrare a materialelor inflamabile, chimice, halele de producție, șantiere sau centrale electrice.

          Pentru toate acestea și multe altele, Omega-Contego le oferă consultanță specializată și cele mai bune soluții. Produsele sunt dovedite ca fiind foarte eficiente (autorizate de către instituțiile competente), de o calitate foarte mare, iar aplicabilitatea și execuția lor se face într-o perioadă cât mai scurtă de timp. Experiența și seriozitate sunt cărți de vizită pentru această firmă.

          De asemenea, portofoliul de clienți ce este foarte important arată calitatea și rentabilitatea serviciilor pe care le oferă Omega-Contego pe piața din România. Cu ei au colaborat cu nume importante precum: Rewe, Penny Market din Salonta și Hârșova, Iulius Mall, Lotus Mall Oradea, Das Engineering Cluj Napoca, Concelex București sau Maritimo Mall din Constanța, însă lista este mult mai lungă.

    Pentru a se asigura că oferă cele mai bune servicii într-un timp cât mai eficient, compania este dotată cu pompe și pistoale speciale de vopsit, schele metalice, scări metalice de până la 10 metri, nacele și platforme autoridicătoare la înălțimi de la 8 și până la 33 de metri și logistica necesară de a se deplasa oriunde în țară.

          După cum spun și ei, „focul este problema, Contego este soluția, Omega este aplicatorul”.

          Pentru a afla mai multe informații, se pot folosit următoarele date de contact:

S.C. Omega Solutions Center S.R.L.

Str. Elena Doamna nr. 20

Ploiești, PH România

Telefon: 0736018552

Email: [email protected]

www.omega-contego.ro

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5