Cununa grâului, purtată cu mândrie de Dor Românesc, în Cişmigiu

Peste 2000 de artişti au fost prezenţi weekend-ul trecut în Parcul Cişmigiu la cea de-a XI-a ediţie a festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi tradiţii în Cişmigiu”. La acest eveniment, judeţul nostru a fost reprezentat de Ansamblul profesionist „Dor Românesc” care, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, a adus pe scenă obiceiul specific Ţării Năsăudului al „Cununii Grâului”.
Artiştii Matilda Pascal Cojocăriţa şi Alexandru Pugna au însoţit alaiul cununii grâului, format din dansatorii coordonaţi de coregraful Adrian Paşcu. A fost un moment deosebit, aplaudat la scenă deschisă de publicul prezent în număr mare, dar şi de colegii artişti din ţară şi străinătate.
De altfel, în viziunea directorului ansamblului, Matilda Pascal Cojocăriţa, pe viitor, se doreşte punerea în scenă a cât mai multor astfel de momente menite să promoveze lada de zestre a judeţului nostru. Pe scenă a fost prezentă şi bistriţeanca Ioana Maria Ardelean, alături de Orchestra Valahia şi de nume sonore ale folclorului precum Maria Ciobanu, Angelica Stoican, Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Tiberiu Ceia, dar şi de Loredana, cu un show complet, pe care îl aşteptăm şi la Târgul Mare al Bistriţei.
Tradiţile noastre au fost împrumutate şi de vecinii din Mureş, ansamblul profesionist de aici prezentând în faţa publicului obiceiul nunţii din Ţara Năsăudului.
Alături de artiştii din ţară, au evoluat ansambluri din Columbia, Polonia, Serbia, Grecia, Belgia, Germania, Moldova, Coasta de Fildeş, într-un regal prezentat în direct la Televiziunea Română de Iuliana Tudor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5