Dor Românesc – bilanţ pozitiv pe primele şase luni ale anului

Odată cu preluarea conducerii Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” de către artista Matilda Pascal Cojocăriţa, în prima jumătate a anului 2017, bilanţul este unul pozitiv, atât în ceea ce priveşte premierele pe care le-a avut ansamblul, cât şi partea de buget, reuşind să aibă încasări peste previziunile de la început de an. Dintre evenimentele deosebite la care ansamblul a avut o contribuţie majoră amintim Festivalul „Valeria Peter Predescu” şi Gala Crizantemelor, ce au adus la Bistriţa nu doar nume sonore ale folclorului, ci şi ale romanţei româneşti.
De asemenea, trebuie remarcat succesul pe care ansamblul l-a avut în Rivoli, Italia, unde a reprezentat cu cinste nu doar judeţul ci şi ţara în mijlocul comunităţii româneşti, precum şi festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi tradiţii în Cişmigiu”.
În perioada următoare, Ansamblul „Dor Românesc” va fi prezent la zilele comunei Budac, Joseni, Urmeniş, Teaca şi Leşu, unde va bucura locuitorii ce se află în sărbătoare.
Sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, Orchestra profesionistă, împreună cu soliştii vocali, dar şi cu dansatorii coordonaţi de Adrian Paşcu, au reuşit, sub conducerea noului director artistic – Matilda Pascal Cojocăriţa , să ducă cu cinste frumuseţea tradiţiilor pe scenele din ţară şi străinătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5